„Culoarea politică ar trebui să ne diferenţieze doar în alegeri, nu şi în sprijinul financiar acordat comunităţilor”

Spre finele lui 2020, edilul-șef al comunei Gârnic se arată bucuros atât de rezultatele avute de partidul din care provine, cu ocazia celor două seturi de alegeri, cât mai ales de progresul proiectelor în derulare. Rămâne însă cu un gust amar vizavi de interesul zero al guvernanților pentru comunitatea sa, la ultima rectificare bugetară.

„Din punct de vedere politic, dar și din punctul de vedere al proiectelor în derulare, pot spune că nu am întâmpinat probleme. Cu totul altfel au stat lucrurile pe segmentul sanitar și cel economic. Așa cum s-a întâmplat în cazul tuturor primăriilor conduse de social-democrați, și comuna Gârnic a beneficiat de zero lei de la Guvern, la ultima distribuire a sumelor de la nivel național. M-am așteptat să primim măcar sumele necesare pentru a asigura salariile funcționarilor. Acum, voi fi nevoit să iau din altă parte, nu știu încă de unde, pentru a nu-i lăsa pe oameni fără bani de sărbători.”, a subliniat Nicolae Tismănariu pentru expressdebanat.ro.

Dacă în urma „ajutorului” financiar primit spre finele anului în curs mai poate avea așteptări, în privința strategiei financiare gândite pentru 2021, șeful administrației publice locale din Clisura Dunării a ținut să atragă atenția asupra câtorva aspecte extrem de importante, aspecte care vizează în special noua echipă de la Palatul Victoria:

„Sper ca actualii guvernanți să se aplece asupra nevoilor comunităților lăsând la o parte formațiunea politică a primarului. Primarul este un singur om, nicidecum toată comunitatea. Culoarea politică ar trebui să ne diferențieze doar în alegeri, nu și în sprijinul financiar acordat UAT-urilor. De de? Pentru că, în comunitate, nu trăiesc doar votanții PNL, spre exemplu. Altfel, noi, primarii ar trebui să procedăm la fel? Când vine un simpatizant liberal, îl trimitem de unde a venit și refuzăm să-l ajutam? Nu! Noi nu facem acest lucru, dar, pentru alții, acest mod de a gândi a devenit o practică, din păcate”.

Sursa foto principal: bursa.ro.