„Dacă verdictul Curții de Apel Timișoara rămâne în picioare, voi căuta să răsplătesc încrederea cetățenilor și să câștig pacea în oraș”

Pășirea în 2021 este așteptată cu sufletul la gură de toți cetățenii țării, în special pentru a putea cunoaște redresarea economică, după lovitura pandemică. Intrarea în noul an are o însemnătate mult mai puternică pentru orașul de la malul Dunării, acolo unde, din cauza unor anomalii care ar fi viciat procesul electoral, UAT-ul nu are primar, viceprimar și nici Consiliu Local.

Târât în fața instanțelor de judecată pentru câștigarea dreptului de a intra în competiția pentru un nou mandat la șefia Primăriei Moldova Nouă, ieșit apoi învingător în fața adversarilor politici în data de 27 septembrie, Adrian Torma, omul care a condus destinele locuitorilor orașului de la Dunăre în perioada 2016-2020, continuă să-și ceară validarea pe cale juridică, acesta neprimind încă undă verde pentru a ocupa scaunul de edil-șef din pricina unor nereguli scoase la iveală de liberalii cărășeni, nereguli care l-ar fi dezavantajat în competiție pe Ion Chisăliță, fost primar al orașului în perioada 2008-2012 și principalul adversar al primarului în exercițiu.

Despre cum ar cataloga piedicile întâmpinate în campania electorală și cât de vitală este decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție pentru viitorul urbei aparținătoare Clisurii Dunării, Adrian Torma a declarat:

leader board 728 x 90 px

„A fost o adevărată nebunie în perioada campaniei electorale, un amalgam de informații, trăiri și provocări. Acum văd toate acele lucruri ca pe o lecție de viață din care am avut foarte multe de învățat. Rămân totuși cu gustul plăcut că, în ciuda multor greșeli ale mele, în ciuda încercărilor de mă elimina din viața politică a orașului Moldova Nouă, totuși cetățenii m-au votat și mi-au acordat încredere, iar cea mai mare provocare pentru mine va fi să le răsplătesc această încredere, dacă într-adevăr, în ianuarie, voi fi validat. Acest răspuns probabil că va veni în data de 13 ianuarie, atunci când avem termen la Înalta Curte de Casație și Justiție, după ce am câștigat, la Curtea de Apel Timișoara, anularea acelei hotărâri prin care se refăceau alegerile la Moldova Nouă și eram eliminat din competiția electorală. Dacă acel verdict va rămâne în picioare, cu siguranță, pasul următor va fi validarea mea și, cum am spus, acea provocare de a răsplăti încrederea pe care cetățenii mi-au acordat-o”.

Referitor la care ar fi pașii de urmat în cazul unui răspuns favorabil din partea Înaltei Curți de Casație și Justiție, politicianul cărășan a ținut să aducă în prim-plan următoarele:

„În primul rând, dacă lucrurile se vor așeza, voi încerca să transmit un mesaj în comunitate și anume: e mult mai înțelept să câștigăm pacea pentru următorii ani și să ne dăm mâna, toți cei care facem parte din spectrul politic, pentru a-i respecta pe cetățeni, pentru a crește calitatea vieții în oraș, mai ales că avem foarte multe proiecte europene în implementare, unde lucrările vor începe în perioada următoare. Dacă stau să mă gândesc, avem undeva la șapte-opt proiecte care vor intra în curând în execuție fiind finalizate documentațiile și licitațiile. Avem foarte multă treabă și ar trebui să încercăm să câștigăm pacea”.