7,4 milioane de lei pentru drumuri. Unde toarnă asfalt consiliul județean?  

 

Aleșii județeni au luat în discuție la cea mai recentă ședință starea proastă a unor drumuri din Caraș-Severin. În opinia celor din conducerea forului, fondurile sunt insuficiente pentru reabilitări de amploare.

Asta, în contextul în care un kilometru de drum costă aproximativ 300.000 de lei. Prin urmare, pentru ca de asfaltare să beneficieze mai mulți locuitori, banii vor fi împărțiți în urma unor consultări cu primarii. Tocmai din acest motiv, aleșii nu au rectificat încă bugetul județului cu această sumă.

„A fost alocată de către guvern, pentru drumuri, suma de 7,4 milioane lei. Suma nu este mare, dar în ordonanța de guvern se specifică foarte clar că este vorba de drumurile județene și comunale. Vă imaginați dacă această sumă am împrăștia-o la 50 – 60 de unități administrativ-teritoriale, practic, niciuna nu ar face nimic. Și atunci, am decis să facem o întâlnire cu primarii, miercuri, 2 septembrie, pentru că tot de la dânșii primesc majoritatea reclamațiilor față de sectoare de drum județean care sunt degradate și pe care cetățenii le reclamă. De aceea, dorim să stabilim împreună, de comun acord, prioritățile pe care le avem, în așa fel încât acești bani să se regăsească în lucrările cele mai stringente”, a declarat vicepreședintele CJ Caraș-Severin, Ilie Iova.

Propunerea făcută de vicepreședintele Consiliului județean Caraș-Severin este ca acolo unde primarii și-au terminat de asfaltat drumurile comunale să se asfalteze și porțiunile de drumuri județene care străbat teritoriile administrative ale comunelor respective. La nivelul județului Caraș-Severin sunt mai multe comune care, prin eforturile primarilor, au reușit să obțină finanțări europene pentru refacerea drumurilor comunale, dar s-au trezit în situația în care chiar drumul principal din comună, care este drum județean, să nu fie asfaltat.

Printre aceste comune sunt cele de la Copăcele, Cărbunari sau Ciclova Română.

„Ar fi de preferat o licitație multianuală, pentru că îmi doresc ca în viitorul an prioritatea zero a CJ Caraș-Severin să fie reabilitarea drumurilor județene pe care avem probleme majore”, a mai spus Ilie Iova.

În aceeaşi şedinţă ordinară a Consiliului Judeţean Caraş-Severin, consilierii au aprobat şi o nouă rectificare pozitivă de buget, în valoare de 7,7 milioane lei, pentru diferite proiecte cu finanţare postaderare.

 

 

 

 

Comments

  1. Andrei says:

    Oana, numele oricarei institutii se scrie cu majuscule. Sau nu stii ce sunt acelea? Adica, litere mari, exact ca acelea cu care se scrie numele tau.

  2. popescu says:

    va dati seama ce plange marele dobitoc de la Bucova ca nu mai poate sa ia comisioane grase de la aceste lucrari de drumuri si nu mai poate sa faca chefuri cu cantarete la care sa le linga tatele si eventual sa o plateasca pe analfabeta de la televiziunea locala care l-a adus pe un avoca.t de la Caransebes sa il proslaveasca pe acest taran ajuns vice la judetul Caras-Severin

  3. vaporeanu says:

    Oferta pentru oricine ! Cel mai modern si mai eficient sistem de lucru la domiciliu,acum in premiera pentru toata tara ! Trebuie sa ai doar putin timp liber,calculator si conexiune la internet ! Nu e nevoie sa cunosti nimic,inveti totul de acum inainte,pas cu pas,sub indrumarea noastra foarte atenta ! Si incepi chiar din prima luna sa castigi bani !Solicita acum detaliile necesare la adresa de email : gheorghenecula@yahoo.com