PNL, în opoziție totală față de Fritz. Nica anunță o nouă majoritate USR-PSD la Timișoara; reacția PSD

nica
1000x100 (2) untitled design set 970x90 px

USR s-a aliat cu PSD în CL Timișoara. O spune șeful liberalilor din Timiș potrivit căruia PNL a trecut în opoziție la Timișoara, deși îl are în continuare în funcție pe viceprimarul Cosmin Tabără. Social-democrații îl acuză de ipocrizie.

Nu mai e nicio șansă de împăcare între PNL și USR la Timișoara cu atât mai mult cu cât liberalii, la doi ani de la alegerile din 2020, nu mai au niciun director în fruntea societăților din subordinea primăriei. Alin Nica vine însă cu altă informație: o nouă majoritate s-ar fi creat la nivel local, spune el, între USR și PSD.

„Noi menținem alianța cu USR la Consiliul Județean Timiș până în 2024, nu avem niciun motiv să renunțăm la ea. Colaborarea la CJT este foarte bună, dar la primărie, din păcate, ea nu există. Noi suntem în opoziție totală cu USR-ul. Vedem că, de fapt, USR s-a aliat cu PSD în consiliul local, dacă urmăriți voturile veți vedea că toate proiectele trec cu sprijinul PSD. Deci alianța PSD-USR mai degrabă funcționează la Timișoara, în ciuda a ceea ce în mod necinstit afirmă și Dominic Fritz, și Ruben Lațcău și ceilalți colegi de la USR că sunt anti-PSD, dar pe la spate fac aranjamente și își numesc apropiații sau pe cine vor în toate societățile din subordinea primăriei. Nu am văzut un membru PSD numit în poziția de director, dar PSD a susținut toate aceste numiri, alături de gruparea Ambruș.”, a declarat Alin Nica, președintele PNL Timiș.

Atenționat că totuși liberalii au pe poziție un viceprimar, Alin Nica a explicat motivul pentru care PNL nu îl retrage pe Cosmin Tabără: „Dacă am renunța și la această poziție, în cine ar mai avea cetățenii încredere în primărie? La cine să mai bată la ușă?”.  Nica admite că Tabără nu prea mai are atribuții, după ce i-au fost retrase rând pe rând de primarul Fritz, însă funcția pe care o ocupă „este o poziție de maximă vizibilitate din postura căreia poate să ridice anumite probleme pe care cetățenii le pot semnala. Când vom vedea că suntem atât de inutili în această poziție de viceprimar vom renunța la ea.”

radu toanca

Radu Țoancă: PSD este principalul partid de opoziție atât la nivelul Consiliului Local Timișoara, cât și la CJT 

Banner Forta Dreptei tm 1000x100 1000x100 (4)

Liderul grupului PSD din CL Timișoara respinge afirmațiile lui Alin Nica potrivit cărora există o alianță USR-PSD în CL. Radu Țoancă explică motivele pentru care PSD a votat mai multe proiecte înaintate de Executiv.

„(…) Nu avem niciun fel de alianță cu USR la niciun nivel, nici național, nici județean, nici municipal. (…) Într-adevăr, au fost câteva hotărâri de consiliu local în care noi punctual am votat alături de USR, dar acestea vizau exclusiv noile consilii de administrații de la societățile din subordinea municipalității. Și aici intrăm într-o zodie a ipocriziei. Cum poți tu, partid care ai condus 8 ani Timișoara, să spui că USR politizează consiliile de administrație când tu, în proporție de 100%, spre exemplu la STPT, în mandatele trecute, membri din CA erau cu pedigree liberal, unii chiar cu funcții mari sau personalități din PNL? PSD nu are absolut niciun privilegiu în noile CA și am ales această strategie pentru a nu bloca Timișoara și societățile din subordinea municipalității, pentru a nu da cartușe administrației Fritz să se victimizeze și să spună că din cauza PSD nu poate să facă reforma și pentru a da posibilitatea oamenilor noi de la USR să se facă de râs până la capăt, pentru că oamenii noi care vin la aceste CA-uri le duc, rând pe rând, la faliment.”, a declarat Radu Țoancă.

Țoancă îi invită pe liberali să îl retragă pe Cosmin Tabără din funcția de viceprimar ca să facă cu adevărat opoziție administrației Fritz.

„Îl invit pe domnul Nica să îl retragă pe domnul viceprimar Tabără care și așa este un «no man’s land», este într-un teritoriu al neputinței pentru că el și trebuie să funcționeze ca administrator al unor probleme din oraș, dar pe de altă parte trebuie să se facă că se împiedică pentru a nu da satisfacție administrației Fritz. Este într-o lume schizofrenă din punct de vedere administrativ și nu se află într-o poziție confortabilă. Să îl retragă și să intre în opoziție față de administrația Fritz și atunci devine puțin mai credibil și mai plauzibil. Cât privește această dispută de grădiniță (…), mă amuză USR și PNL care se acuză reciproc de «colaboraționism» cu PSD. (…) Moral ar fi ca cel puțin la primărie, unde e clar că din primul minut lucrurile nu au funcționat și dialogul, cel puțin în ultimul an, dialogul constructiv, atmosfera din CL s-au deteriorat vizibil, să iasă explicit și să spună. Spre deosebire de noi, care avem un grup de trei consilieri locali, dar facem opoziție, nu joc de glezne, PNL are 8, deci e al doilea grup după USR și chiar ar putea să facă o opoziție reală primarului Fritz.”, a mai spus Radu Țoancă.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/