7 trucuri care te ajută să renunți la mâncarea nesănătoasă

1000x100 (4)

Atunci când vorbim de stil de viață, alimentația sănătoasă joacă un rol vital. De cele mai multe ori însă, renunțarea la alimentele nesănătoase, dar foarte gustoase, poate fi o povară. Ca orice schimbare, aceasta necesită timp și perseverență.

Există însă câteva trucuri care te vor ajuta să îți creezi mediul perfect pentru a scoate din alimentația ta produsele care îți fac rău :

  1. Mănâncă suficiente calorii, dar alege o mâncare sănătoasă

    leader board 728 x 90 px

Corpul tău are nevoie de un anumit aport caloric pentru a funcționa perfect. Acesta îți ajută corpul în procesele interne, în repararea masei musculare și în regenerarea celulară.

Dacă mănânci prea puține calorii, corpul tău îi va transmite creierului semnale de foame și astfel vei fi mult mai tentat să ai gustări nesănătoase. Elimină senzația de foame prin mese complete, atât nutritiv cât și caloric.

  1. Asigură-te că nu ai carențe de vitamine și minerale

Contrar părerii generale că vitaminele îngrașă, lipsa acestora din organism poate da senzație de foame permanentă. Atâta timp cât sunt luate cu măsură, acestea nu fac decât să te ajute.

Așadar alege să mănânci legume și fructe bogate în vitamine, iar dacă tot te confrunți cu carențe poți apela și la un supliment de vitamine și minerale. Suplimentele nu au calorii, deci nu îngrașă, ci doar ajută la reglarea deficitului din organism.

  1. Ignoră poftele cel puțin 20 de minute

Atunci când ignori poftele, acestea dispar sau își pierd din intensitate după 20 de minute. Așadar încearcă să îți distragi atenția în această perioada prin alte activități. Vei vedea că de cele mai multe ori vei uita complet de pofta respectivă.

  1. Bea apă

De foarte multe ori senzația de sete este confundată cu cea de foame. Dacă simți că îți este foame dintr-o dată, bea un pahar cu apă și așteaptă câteva minute. Vei fi surprins să vezi că senzația de foame dispare, pentru că în realitate îți era sete.

De asemenea, un aport de minim 2 litri de apă pe tot parcursul zilei are numeroase beneficii asupra sănătății tale.

  1. Nu ține în casă produse tentante

Poftele apar uneori când te confrunți cu un nivel de energie scăzut, ceea ce se întâmplă în special seara, când ajungi acasă. De aceea, dacă vrei să nu cedezi tentației, cel mai indicat este să nu ai astfel de produse în casă.

Atunci când simți nevoia unei gustări, vei avea de ales doar dintre produse sănătoase, astfel fiind mult mai ușor să reziști tentației.

  1. Mergi la cumpărături cu lista de produse făcută

Supermarketurile din zilele noastre ne oferă o gamă largă de produse, majoritatea fiind nesănătoase. De obicei, la nivelul ochilor sunt asezate, strategic, produsele nesănătoase, care în plus dau dependență.

De aceea, prima regulă atunci când mergi la cumpărături este să nu te duci înfometat, pentru că vei fi tentat să cumperi mult mai multe produse. Cel mai indicat este sa te duci la cumpărături după ce ai mâncat recent.

A doua regulă, poate chiar mai importantă decât prima, este să îți faci o listă de cumpărături, astfel încât să nu mergi prin tot magazinul si să fii tentat să cumperi produse de care nu ai nevoie.

  1. Planifică-ți mesele din timp

Atunci când știi daja ceea ce vei mânca, elimini factorul de spontaneitate și incertitudine, care te determină în general să faci alegeri greșite. Dacă nu trebuie să te gândești la ceea ce vei mânca, vei fi mai puțin tentat să mănânci produse nesănătoase deoarece nu te vei gândi la ele.

Pentru că îmi place să aflu și părerea ta, te aștept cu completări referitoare la alte trucuri și experiențele tale în dorința de a avea o alimentație mai sănătoasă.

RALUCA MIHALEA