7 propuneri de la USR-PLUS Caraș-Severin pentru Parlamentul României

untitled design set 970x90 px

Alianța USR-PLUS și-a stabilit în weekend membrii pe care vrea să îi trimită în cursa pentru alegerile parlamentare. Lista totalizează 7 propuneri, Daniel Toma, liderul PLUS Caraș-Severin, fiind marele absent.

Alianța USR-PLUS, Filiala Caraș-Severin, a stabilit duminică lista de propuneri pentru alegerile din 6 decembrie. Un nume, singurul ales din tabăra PLUS, este candidat pe ambele liste, deși este membru al PLUS Timiș.

În urma votului desfășurat în competiția internă au fost aleși pentru Camera Deputaților:

1. Andrei Plujar
2. Miroslav Tascu-Stavre
3. Teodora Sinculeț
4. Cristian Coadă
5. Sabin Răciu

Iar pentru Senat:

1. Luminița Dolângă
2. Sabin Răciu

Dacă la alegerile din 27 septembrie Alianța USR-PLUS a obținut 23 de mandate de consilier local, speranțele sunt mult mai mari pentru cursa din decembrie. Cine sunt mai precis oamenii înscriși pe liste pentru parlamentare?

Andrei Plujar, președintele USR Caraș-Severin, este cel care deschide lista candidaților pentru alegerile parlamentare la Camera Deputaților.

Miroslav Tașcu-Stavre este cadru didactic universitar și activist civic. A fost candidatul USR Caraș-Severin în 2016 la alegerile parlamentare și candidat al Alianței USR-PLUS la alegerile europarlamentare din 2019.

Teodora Sinculeț este de profesie biolog și activist de mediu, cu o bogată activitate în domeniu.

Cristian Coadă este proaspăt consilier local ales în Ciclova Română și profesor în Oravița.

Luminița Dolângă este cea care deschide lista candidaților pentru alegerile parlamentare la Senat. Luminița este profesoară, dar a fost implicată în numeroase activități civice de-a lungul timpului, provenind din familia cunoscutului etnolog cărășean Nicolae Dolângă.

Sabin Răciu este arhitect având o bogată experiență profesională. În prezent este vicepreședinte al Filialei Timiș al Ordinului Arhitecților din România.

Un semn de întrebare apare cu privire la lipsa de pe listă a lui Daniel Toma, președintele PLUS Caraș-Severin, cel care a candidat în 27 septembrie pentru funcția de primar al Reșiței.

„Consider că în politică este nevoie și de oameni cu simțul măsurii. Am fost candidatul Alianței USR-PLUS la alegerile locale pentru funcția de primar al municipiului Reșița. Chiar dacă am beneficiat de susținerea colegilor, am preferat să fac un pas în spate de această dată. Alegerile parlamentare sunt mult prea apropiate de campania care tocmai s-a încheiat. Mă voi ocupa de consolidarea filialei județene PLUS, de tranziția spre fuziunea din cadrul Alianței USR-PLUS și construcția unei alternative puternice la actuala clasă politică din Caraș-Severin. Avem un electorat care crede în noi și pe care nu vrem să-l dezamăgim”, ne-a declarat Daniel Toma.

Propunerile urmează să fie analizate și validate de birourile naționale reunite ale USR și PLUS.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/