7 plângeri penale pentru un prejudiciu total estimat la 750.000 de euro

Romeo Dunca a prezentat consilierilor județeni interesați lista cu plângerile penale pe care le-a depus în ultimele luni în numele instituției, plângeri care ar sta la baza acuzațiilor sale privind furtul pe care îl tot reproșează fostei administrații. Este vorba despre plângeri care vizează activitatea a două direcții din subordine: cea de drumuri județene și cea de asistență socială și protecția copilului.

La solicitarea consilierilor județeni din actuala opoziție (PSD, Pro România și PMP), președintele forului a prezentat pe scurt o listă cu plângerile penale pe care le-a făcut pentru neregulile pe care spune că le-a descoperit. 4 din totalul de 7 au fost depuse în luna martie, toate fiind în lucru la Parchetul de pe lângă Judecătoria Reșița și Tribunalul Caraș-Severin.

Dunca a avut ca țintă Direcția de Drumuri Județene Caraș-Severin, unde spune că a găsit „3 lucrări penale”, și Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Caraș-Severin, cu „4 lucrări penale”. În listă nu se specifică ce nereguli au fost descoperite, folosindu-se termeni generali: infracțiuni de abuz și neglijență în serviciu, infracțiuni de delapidare, gestiuni frauduloase.

Pe aceeași informare este specificat că prejudiciul în cazul celor 7 „lucrări penale” este de 3,6 milioane de lei, adică aproximativ 750.000 de euro.

La final se mai amintește însă de alte două „plângeri penale la Direcția de Drumuri Județene Caraș-Severin, în care prejudiciul estimat este de peste 250.000 de euro, plângeri care se referă la comiterea infracțiunilor de înșelăciune și neglijență în serviciu pentru efectuarea, respectiv recepția neconformă (defectuoasă) a unor lucrări de drumuri județene efectuate în ultimii 2 ani”.

Romeo Dunca nu a spus însă cu subiect și predicat despre ce drumuri este vorba, despre ce lucrări sau ce nereguli s-au comis la DGASPC și în ce perioadă. La fel cum nu a spus ce firmă a stabilit prejudiciul sau dacă există vreo expertiză prin care s-au stabilit aceste valori.