66 de candidați pentru 145 de posturi de conducere în unitățile de învățământ cărășene

student writing final exam in classroom.

108 cadre didactice au participat la proba scrisă a concursului pentru ocuparea funcțiilor de director și director adjunct din unitățile de învățământ preuniversitar de stat din județul Caraș-Severin. Doar 66 dintre ele au promovat, obținând note de minimum 7 înainte de contestații.

Proba scrisă a concursului pentru ocuparea funcțiilor de director și director adjunct din unitățile de învățământ preuniversitar de stat a avut loc vineri, 15 octombrie. S-au înscris 114 candidați, dintre care 108 au susținut examenul. 66 dintre participanți (61,11%) au promovat, ceea ce înseamnă că au obținut minimum nota 7. Niciun candidat nu a fost eliminat din concurs, spun reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Caraș-Severin.

Județele cu cele mai bune rezultate sunt Cluj (93%), Sălaj (81%) și Mureș (78%). În Municipiul București au promovat proba scrisă 64% dintre candidați. Rezultate mai mici sau relativ egale cu 50% s-au înregistrat în județele Mehedinți (44%), Călărași (45,1%) și Satu Mare (50,3%).

Contestațiile au putut fi depuse până duminică, iar rezultatele finale vor fi afișate miercuri, 20 octombrie. Între 21 și 27 octombrie, candidații trebuie să opteze pentru una dintre unitățile de învățământ, iar proba de interviu se va desfășura între 15 noiembrie și 8 decembrie.

La nivelul județului Caraș-Severin sunt vacante 119 posturi de director și 26 de director adjunct. Lista completă pe unități de învățământ poate fi consultată AICI.