Nicolae Tismănariu: „Comunitățile mici trebuie sprijinite, altfel, ne izolează de tot!”

nicolae tismanariu

Programul Național de Investiții „Anghel Saligny” este văzut de mulți primari ca un colac salvator, cu ajutorul căruia își pot îndeplini măcar o parte din promisiunile făcute alegătorilor în campania electorală. Este important însă ca banii să fie împărțiți în mod corect.

Primarul comunei Gârnic, Nicolae Tismănariu, urmează să depună, în perioada următoare, la Ministerul Dezvoltării, cererile de finanțare pentru canalizare menajeră și stație de epurare în localitatea Padina Matei și modernizare rețea stradală, în lungime de 2,8 kilometri. Deși valoarea ambelor proiecte depășește cu mult suma de 4 milioane de lei, prevăzută a fi alocată primăriilor din mediul rural pe Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”, Nicolae Tismănariu speră că acestea vor intra la finanțare.

Pentru canalizare și stație de epurare avem nevoie de 9 milioane de lei, iar pentru asfaltarea străzilor – de 4,4 milioane de lei. Sigur că depășim pragul de 4 milioane de lei, dar cred că se va trece peste el, pentru că sunt localități în România care au deja lucrări executate în această direcție, iar pe «Anghel Saligny» se alocă bani doar pentru străzi, apă și canal. În acest caz, cele care au deja aceste facilități, nu mai pot solicita fonduri și mă gândesc că banii vor fi redistribuiți către comunitățile care chiar au nevoie, căci noi fonduri europene nu putem accesa, pentru că avem prea puțină populație, iar dacă nici aici nu primim nimic, pentru că valoarea proiectelor este mult mai mare, mă întreb ce se întâmplă cu comunitățile mici, care dacă nu sunt sprijinite, vor fi izolate de tot.”, ne-a declarat primarul comunei Gârnic.