630 de milioane de lei pentru primăriile din țară. Dumitru Rujan: „Continuăm dezvoltarea comunităților locale!”

bani lei

Guvernul României vine în ajutorul comunităților locale cu 630 de milioane de lei, bani pe care primăriile îi pot împrumuta de la stat.

A fost adoptată ordonanța de urgență pentru unele măsuri fiscal-bugetare privind acordarea unor împrumuturi din Trezoreria Statului, la propunerea Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației. Prin acest mecanism de împrumut de la stat, Guvernul susține modernizarea infrastructurii prin prefinanțări și cofinanțări pentru proiecte din bani europeni.

„Administrațiile locale vor putea accesa împrumuturi și pentru investiții prin programe naționale și chiar pentru finanțarea investițiilor publice locale ce ar putea duce la deblocarea multor proiecte în așteptare.”, anunță deputatul PNL Dumitru Rujan.

OUG dă posibilitatea accesării de împrumuturi la dobânzi de 1% până la 1,5%, în funcție de perioada de rambursare contractată, de până la 3 ani, respectiv până la 5 ani.

UAT-urile și subdiviziunile administrativ-teritoriale pot solicita, inclusiv pentru asociațiile de dezvoltare intercomunitară, împrumuturi din venituri din privatizare, din Trezoreriei Statului, termenul-limită fiind 1 noiembrie 2021. Solicitările vor fi depuse la direcțiile generale regionale ale finanțelor publice/administrațiile județene ale finanțelor publice pentru a fi transmise Comisiei de autorizare a împrumuturilor locale.