6 milioane de euro pentru cea mai mare investiție din Reșița. Lucrările sunt în derulare!

Unul dintre cele mai importante proiecte care se derulează în municipiu în acest an are o valoare extrem de ridicată și își propune să creeze un complex studențesc de ultimă generație, atât ca infrastructură, cât și ca dotare.

Practic, acesta se referă la extinderea căminului studențesc și a cantinei, dar prevede și construirea unor spații de socializare, deschiderea unui punct al bibliotecii și multe altele. În plus față de lucrările de infrastructură, a căror valoare se ridică la 3 milioane de euro, cu alte 3 milioane spațiile vor fi dotate în așa fel încât tinerilor să nu le lipsească nimic și să nu mai fie obligați să părăsească zona pentru diverse servicii.

„Va fi și o linie de autoservire în Reșița, prima linie de autoservire! Toate camerele vor fi modernizate, mobilierul nou, dotări noi și, ceea ce este foarte important pentru tinerii care locuiesc în aceste spații, facilitățile pe care le oferă campusurile universitare din străinătate și care la noi, în România, așa cum au fost ele gândite, nu au fost gândite inițial, și anume facilități de servire a mesei, și anume mic dejun și cină. Deci, o să avem oficii cu frigidere, cu aragaz, dotate pentru ca tinerii să își poată pregăti micul dejun și cina și, de asemenea, vom avea spălătorii la fiecare etaj și uscătorii pentru haine pentru că și acestea sunt necesare”, a precizat rectorul Universității „Eftimie Murgu”, Doina Frunzăverde, pentru www.expressdebanat.ro.

Prin urmare, pe lângă aspectul frumos, cea mai importantă schimbare la finalizarea lucrărilor va fi legată de faptul că spațiul va deveni unul funcțional cu adevărat. În ceea ce privește lucrările, chiar dacă acestea sunt într-o ușoară întârziere din cauza faptului că s-au depistat nereguli la structura de rezistență a clădirii, conducerea UEMR speră ca pe data de 31 decembrie 2015 să fie gata. Premisele sunt dintre cele mai bune.

„Sunt multe lucrări de arhitectură interioară. Din ceea ce spun constructorii, la jumătatea lunii mai o jumătate de clădire va fi deja gata, în vară se termină complet, iar în toamnă va fi gata și cantina, a precizat rectorul.

Și în interior lucrurile se vor schimba în totalitate. În primul rând, vor putea fi cazați mai mult de 300 de studenți, atât cât sunt acum, iar în al doilea rând mobilierul va fi unul nou în totalitate. Încăperile vor avea câte 4 locuri, prevăzute cu paturi supraetajate, câte 3 sau câte 2 locuri pentru studenți. Masteranzii și doctoranzii vor avea condiții și mai bune de cazare în apartamente de tip penthouse cu sufragerie și dormitor la etaj, cu scară interioară.

„Deci, proiectul este foarte frumos, generos și avem ambiția să fie unul dintre cele mai frumoase din țară, atunci când va fi gata”, a concluzionat Doina Frunzăverde.

CITEȘTE ȘI: Clădire S.F.: studenții vor avea parte de un complex unicat în țară

Comments

  1. Cristian Gabriel Ghinea says:

    Initiativa si proiectul sunt salutare, mai putin exprimarile d-nei rector (?): „Va fi și o linie de autoservire în Reșița, prima linie de autoservire! Toate camerele vor fi modernizate, mobilierul nou, dotări noi și, ceea ce este foarte important pentru tinerii care locuiesc în aceste spații, facilitățile pe care le oferă campusurile universitare din străinătate și care la noi, în România, așa cum au fost ele gândite, nu au fost gândite inițial, și anume facilități de servire a mesei, și anume mic dejun și cină. Deci, o să avem oficii cu frigidere, cu aragaz, dotate pentru ca tinerii să își poată pregăti micul dejun și cina și, de asemenea, vom avea spălătorii la fiecare etaj și uscătorii pentru haine pentru că și acestea sunt necesare”, a precizat rectorul Universității „Eftimie Murgu”, Doina Frunzăverde, pentru http://www.expressdebanat.ro.

  2. Ioan says:

    Oricum, sa-i multumim doamnei rector pentru proiect, este unul deosebit, mult respect, inca odata, pentru doamna rector.

  3. pixar says:

    “Doamna” rector e un specialist al limbajului de cartier. Ar trebui sa vorbim mai intai de calitatea studentilor si de calitatea anumitor cadre didactice. UEM Resita a ajuns o cloaca a nepotismului, a promovarilor pe pile si a eliberarii pe banda a diplomelor. In afara putinii studenti care chiar au potential si inteligenta avem de-a face cu o gloata care vine pentru a obtine HARTIA cu scopul de a prinde un loc de sef in institutii bugetare.