Cetăţenii Caraş-Severinului protestează tot mai des faţă de starea dezastruoasă a drumurilor judeţene, drumuri care le distrug maşinile şi îi bagă pur şi simplu în pământ sub ochii nepermis de blânzi ai poliţiştilor! În tot acest timp, consilierii judeţeni îşi negociază poziţii în instituţii publice şi societăţi de stat și se ceartă pentru lucruri care numai în interesul cetățeanului nu sunt!
Șef peste drumurile județene din Caraș-Severin, Gabriel Știka revine în fața aleșilor județeni cu o nouă informare privind analiza stării acestora, a stadiului demersurilor făcute de către Direcția pe care o conduce, precum și a lucrărilor executate pentru repararea/reabilitarea lor. Față de situația prezentată cu mai puțin de două luni în urmă nu s-a schimbat mare lucru. De reținut este că, „în perioada 2018 – 2020 se vor executa lucrări de modernizare și reabilitare a drumurilor județene pe o lungime de aproximativ 54 de kilometri”. E vorba despre tronsoanele de drum care au fost aprobate spre finanțare prin Programul Național de Dezvoltare Locală. Reținem aici modernizarea DJ 585 Valeapai – Duleu – limită județ Timiș și modernizarea DJ 608B Copăcele – Zorlencior, ambele ajunse în faza de evaluare a ofertelor, modernizarea DJ 608B Zorlencior – Zorlențu Mare, pentru care e demarată achiziția de consultanță, modernizarea 608A Maciova – Ciuta – Obreja, proiect ajuns în faza achiziției de lucrări, reabilitarea DJ571 – Eftimie Murgu, pentru care s-a semnat contractul de proiectare, reabilitarea DJ 571G Gîrbovăț – Lăpușnicu Mare, a cărei proiectare ar trebui să fie finalizată la această oră, și reabilitarea DJ 608B Constantin Daicoviciu – Copăcele, lucrare pentru care se evaluează ofertele în momentul de față.
Directorul Direcției de Drumuri, Gabriel Știka, mai aduce la cunoștința consilierilor județeni faptul că există o listă de alte nouă propuneri înaintată Ministerului Dezvoltării Regionale, că se fac lucrări periodice de întreținere pe unele drumuri din intravilanul localităților rurale, porecum și că se lucrează pentru înlăturarea efectelor calamităților din 2016 și 2018. Nu puțin, foarte puțin!