Lista PNL pentru europarlamentare e exact aşa cum a spus Marcel Vela!

Surse liberale au dezvăluit pentru Mediafax mare parte din numele care se vor afla pe locurile eligibile din partea PNL pentru viitorul mandat în Parlamentul European!

Senatorul PNL Viorel Badea a confirmat pentru miercuri o întâlnire între Vasile Blaga cu foștii pedeliști la sediul PNL, la care se va discuta despre problemele din organizațiile din teritoriu, dar și despre organizarea viitoarelor alegeri europarlamentare. Asta după ce surse politice spuseseră pentru MEDIAFAX că fostul co-președinte al PNL, Vasile Blaga, i-a chemat pe liderii organizațiilor din aripa ex-PDL la sediul partidului din Modrogan, în această miercuri, ora 16.00, la o întânlire unde vor conveni asupra susținerii lui Ludovic Orban la șefia formațiunii. Foștii pedeliști vor discuta și despre listele candidaților PNL pentru alegerile europarlamentare din luna mai a anului viitor, stabilindu-se în partid să existe paritate în reprezentarea pe liste, au relatat sursele politice. Astfel, aripa ex-PDL va avea cinci nominalizări, iar cea a vechiului PNL tot cinci candidați.

Potrivit surselor citate, pe lista candidaților la europarlamentare vor figura Mircea Hava, Ilie Bolojan, Vasile Blaga, Daniel Buda, Ludovic Orban, Siegfried Mureșan și Marian Jean Marinescu. Este foarte probabil ca actualul europarlamentar Cristian Bușoi să nu se mai regăsească printre nominalizați, au mai spus sursele politice. Bușoi, lider al PNL București nu mai este dorit de conducerea partidului și de președintele liberal, Ludovic Orban, nici la șefia acestei organizații, în contextul eșecurilor la alegerile locale și parlamentare. Între numele date pe surse nu se regăsește niciun politician cărășean, nici măcar cel al liderului PNL Caraș-Severin, Marcel Vela, despre a cărui eventuală candidatură la europarlamentare se tot discută pe scena politică județeană. Senatorul PNL afirmase în luna mai a acestui an că nu e interesat de un loc în Parlamentul European și a exclus încă de atunci o posibilă candidatură. Lucru reconfirmat acum.