500 de litri de ciorbă de pește vor bate recordurile gurmanzilor bănățeni. Se încing lingurile în Clisură, în așteptarea „Ceaunului de aur”!

Cei mai pricepuți pescari și bucătari se vor întrece weekendul viitor în măiestrie printre oale pentru a umple ceaunele cu cele mai bune bucate din pește. Un număr de 29 de gurmanzi promit cele mai bune ciorbe de pește care-i vor face pe degustători să se lingă pe degete.

Ajuns la cea de-a 13-a ediție, festivalul din Clisura Dunării, „Ceaunul de aur”, promite un spectacol pe cinste. Pe lângă mult așteptata bătălie pentru cele mai gustoase bucate din pește, organizatorii pregătesc un adevărat alai de sport, mâncare aleasă și dansuri populare.

Festivalul va fi deschis de o competiție de minifotbal pentru care s-au înscris deja zece echipe. Pe lângă acestea, și alaiurile populare s-au pregătit de spectacol. Astfel, un număr de opt grupuri de dansatori vor purta cu fală porturile tradiționale într-o defilare din centrul orașului și până în parcul de lângă portul din Moldova Veche.

Ediția de anul acesta a festivalului promite un adevărat record în Banat. Cei mai iscusiți bucătari vor găti aproximativ cinci sute de litri de ciorbă tradițională de pește.

„Am ajuns la ediția cu numărul 13 a Ceaunului de Aur. Pe lângă competiția ciorbei de pește vom avea și competiții sportive și de dans. Vor veni zece echipe de minifotbal și opt echipe de dansatori. Printre invitați avem delegații de la Recaș, Balta Albă, Veliko Gradiște și toți primarii de etnie sârbă. De asemenea, vom avea cel mai mare ceaun de ciorbă de pește din Banat, de aproximativ 500 de litri. Invitatul special la eveniment va fi Uica Mihai”, a explicat Adrian Moiseș, președintele organizației Uniunea Sârbilor Caraș-Severin.

Concurenții s-au pregătit deja cu multă voie bună, dar și condimente și șorțuri pentru a pune mână pe titlul de cel mai bun bucătar cu cea mai delicioasă ciorbă de pește gătită vreodată în Clisura Dunării. Și reprezentanții Rocker’s Challenge, cei care au pus la cale până acum zeci de idei de promovare a frumuseților de care zona abundă, s-au înscris în competiție cu promisiunea că ciorba din ceaunul lor va fi cea mai gustoasă. Mai mult decât atât, „Asul” pe care aceștia îl au în mânecă va lăsa toți bucătarii cu gura căscată.

„Eu particip în calitate de concurent, ca reprezentant din partea pensiunii Rocker’s, și promit o ciorbă de pește senzațională, cum nu s-a mai gustat. S-ar putea să mă însoțească și bucătarul Scărlătescu, dar nu este sigur încă”, a explicat Radu Anderca, cel care a pus bazele conceptului Rocker’s.

Cei mai buni bucătari de ciorbă de pește vor fi răsplătiți cu premii în bani, dar și cu onorificul ceaun de aur.