500.000 de euro investiţi de TMK Hydroenergy pentru situaţii de urgenţă din Caraş-Severin şi Timiş!

timisoara capitala 2023 gif card de energie dacus 1000x100

Distribuitor de energie electrică pentru ENEL Distribuţie Banat, compania TMK Hydroenergy Power susţine că nu este vinovată pentru întreruperile de curent electric din zona Semenic. Singurul răspunzător ar fi deci ENEL-ul şi al său program de investiţii. 

Prefectul judeţului Caraş-Severin, Matei Lupu, a discutat ieri cu Daniel Tudose, CEO al TMK Hydroenergy Power, parte a grupului CEZ România şi distribuitor de energie electrică pentru ENEL Distribuţie Banat, pe tema întreruperilor repetate ale alimentării cu energie înregistrate pe Semenic în ultima perioadă.


„Discuţiile au reliefat că nu există probleme în ceea ce priveşte producţia energiei electrice, urmând ca, în cursul săptămânii viitoare, să aibă loc o întrevedere cu reprezentanţii ENEL, companie care asigură furnizarea“, transmir reprezentanţii Instituţiei Prefectului Caraş-Severin.

publicitate tmc 640

Compania TMK Hydroenergy Power deține cele patru microhidrocentrale Grebla, Crainicel I, Crainicel II și Breazova, precum și amenajările hidro aferente de la Trei Ape, Gozna, Văliug și Secu. În judeţul Caraş-Severin, compania derulează în prezent un proiect pentru extinderea sistemului de înştiinţare-alarmare a populaţiei în caz de dezastru.

„Proiectul a fost demarat şi dezvoltat în colaborare cu Instituţia Prefectului, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Semenic al judeţului Caraş-Severin şi Consiliul Judeţean Caraş-Severin. Beneficiarii direcţi ai modernizării în valoare de aproape jumătate de milion de euro sunt membrii comunităţilor din aval de barajele Gozna, Văliug, Secu şi Trei Ape, dar şi autorităţile publice locale care pot răspunde rapid unei eventuale situaţii de criză. Proiectul presupune extinderea sistemului şi în judeţul Timiş, până la ieşirea din ţară, facilitând astfel colaborarea instituţiilor responsabile cu gestionarea situaţiilor de urgenţă din cele două judeţe“, informează Prefectura Caraş-Severin.

publicitate Timisoara banner maxagro