Se poate și pe viscol! Drumuri deschise spre munții din Caraș-Severin

promovare online Timisoara Casa Auto

Codul galben de ninsori și viscol i-a pus la muncă serioasă pe agenții economici care se ocupă de deszăpezirea drumurilor spre Muntele Mic și Semenic. Cum unii se bucură de o mini vacanță în aceste zile, veștile aduse de Comandamentul de Iarnă sunt perfecte.

Județul Caraș-Severin se află până mâine la ora 14 sub atenționarea meteorologilor de cod galben. Dacă în zonele joase vorbim despre ploi și lapoviță, în zona montană au fost anunțate ninsori și viscol, cu vânt de până la 80 km/h. Atenționarea a intrat în vigoare în această dimineață, la ora 4 și și-a făcut deja simțită prezența. Firmele care se ocupă de deszăpezire au ieșit la treabă pentru ca turiștii să poată urca pe munte în aceste zile, având în vedere că unii au chiar și 4 zile libere.

promovare banner maxagro

Operatorii economici au intervenit încă de ieri pentru a asigura traseul. Așa se face că, în ciuda vremii neprietenoase, circulația spre vârful Muntelui Mic este posibilă, anunță reprezentanții Direcției de Drumuri Județene Caraș-Severin: „Pe Muntele Mic a viscolit în timpul nopții, iar operatorul a reușit să înlăture zăpada de pe carosabil în această dimineață”. Pe drumul spre Semenic încă se intervine, acolo unde viscolul persistă și este ceva mai puternic. „Pe tronsonul Prislop – Semenic însă viscolul continuă și la această oră, iar utilajele acționează în continuare, zăpada acoperind carosabilul aproape instant, după trecerea utilajelor”.

Datorită intervenției cu utilajele de deszăpezire, drumurile județene care duc spre platourile montane sunt deschise traficului, însă drumarii atenționează posibilii turiști că se circulă în condiții de iarnă, lanțurile fiind obligatorii.

publicitate tmc 640