5 grame de canabis, în 8 luni, confiscate în Vama Naidăș

vama naidas
timisoara capitala 2023 Alisia Columbonet 1000x100

O canitate infimă din cel mai ușor drog a fost descoperită de vameșii de la Naidăș, în ultimele 8 luni!

Cel puțin asta rezultă din raportul adus la cunoștința prefectului Ioan Dragomir de conducerea Biroului Vamal Naidăș.

Un raport prezentat în cadrul Colegiului Prefectural săptămâna aceasta de către șeful Biroului Vamal Naidăș, Cătălin Zărnescu, arată că, în ultimele opt luni, în cele trei puncte (Naidăș – rutier, Moldova Veche – naval și Moldova Nouă – naval) au fost verificate 520 de nave, 45.842 de autoturisme, 2.767 de camioane de marfă, 146 de autocare, 1.921 de microbuze, totalizând un număr de 193.819 călători.

De asemenea, au fost confiscate, abandonate sau reținute 6.667 de țigarete (338 de pachete), 50 de litri de alcool și 5,39 grame de canabis, de unde rezultă fie că prin Vama Naidăș nu trece picior de traficant, fie că dealerii de droguri trec prin punctul vamal ca prin brânză.

promovare banner maxagro

Prefectul Ioan Dragomir cere mult mai multă vigilență la punctul de trecere a frontierei de la Naidăș. „Vedeți și dumneavoastră ce se întâmplă în ultima perioadă și ce acțiuni de amploare se desfășoară de către instituțiile și organele de forță. Apelez și la dumneavoastră, este valabil și pentru Biroul Vamal Reșița, să vă aduceți o contribuție mai mare în ceea ce privește combaterea traficului de stupefiante și de droguri. Nu vă ascund că, din informațiile pe care le am, din ce aud în societate, multe degete sunt ațintite și asupra dumneavoastră, și asupra Poliției de Frontieră, în sensul că, bine – bine, drogurile ajung la școli, dar până să ajungă la școli, ele au trecut pe undeva, au intrat pe undeva în țară. Cum au intrat? Deci, rugămintea mea este să vă calați mai tare activitatea și țintele pe combaterea traficului de stupefiante și de droguri”, a spus în cadrul ședinței Colegiului Prefectural, prefectul Ioan Dragomir.

Despre a doua variantă a vorbit în urmă cu câțiva ani și George Bucurică, procuror, care la acea vreme investiga la Oravița mai multe cazuri de contrabandă cu țigări. Acesta avertiza că în spatele contrabandei cu tutun se pot ascunde foarte ușor infracțiuni mult mai grave, precum traficul de droguri, de arme și chiar de carne vie. Concret, acesta arăta că unii dealeri de droguri se pretind a fi contrabandiști de țigări și după ce câștigau încrederea polițiștilor și a vameșilor corupți introduceau în țară, în spatele unor cartușe de țigarete, droguri de risc și mare risc.

Sursă foto: Cărășanul

publicitate tmc 640