5 euro pentru o baie plină de speranță în Băile Herculane! Un pas mic pentru un proiect major

Monumentele istorice din staţiunea Băile Herculane se află de mulţi ani într-o stare deplorabilă, în ciuda importanţei istorice pe care o au. Datând de aproape 2.000 de ani, când Împăratul Traian a pus bazele acestui loc în acord cu cultul balnear preluat de la greci, treptat, după 1989, staţiunea a intrat în proces de degradare.

Cu toate acestea, există oameni implicați care încă văd potențialul turistic al stațiunii și care nu doresc să rămână simpli spectatori. Grupul de inițiativă Herculane Project anunță că în doar o săptămână de când a demarat o nouă campanie de strângere de fonduri s-a reușit reușit adunarea a peste 5.000 de euro.

„Ne înclinăm în fața voastră și vă mulțumim! În ritmul acesta suntem încrezători că vom începe lucrările cât mai curând pentru ca Băile Imperiale Austriece să fie salvate. Mulțumim, Direcţia Judeţeană pentru Cultură Caraş-Severin, Primăria Băile Herculane pentru susținere, ISHO pentru găzduire, Ordinul Arhitecților din România pentru încredere și Monumentalist pentru promovare și pentru sprijinul acordat. În continuare avem nevoie de sprijinul vostru! Împreună vom reuși! 5 euro pentru o baie plină de speranță”, spun tinerii de la Herculane Project.

Siteul care poate fi accesat pentru donații: https://www.paypal.me/asociatialocus. Cont Asociația LOCUS:
RO17BTRLRONCRT0421032701, CUI 38615380.

„Împreună pentru patrimoniu! Cu o donație în valoare de 5 euro sau 23,5 lei, investești în salvarea Băilor echivalentul unui bilet la… băi! Un bilet pentru viitor. Suntem o comunitate de peste 11.000 aici, iar împreună putem schimba soarta unei clădiri emblematice, patrimoniu de clasa A, interes național”, spun tinerii din asociație. Ei consideră că doar împreună se poate stopa distrugerea Băilor Neptun și înlăturarea etichetei de pericol public pe care ea îl reprezintă.

Reamintim că, pentru a putea începe șantierul de punere în siguranță a clădirii Băilor Neptun, este nevoie de 100.000 de euro.

CITEȘTE ȘI: 

Bucată cu bucată! Se prăbuşeşte încă o bijuterie arhitectonică din Băile Herculane!

JENANT. Băile Neptun stau să cadă! Tinerii din Herculane preiau inițiativa!

Monumentul istoric Băile Neptun, victimă a ninsorilor și temperaturilor scăzute?!