5.000 de CV-uri pentru 500 de locuri de muncă vacante. Colosul japonez din Caransebeș deschide o nouă hală!

1000x100 Cuib de vise 1000x100

Japonezii de la Sumitomo Electric Bordnetze au decis să deschidă încă un punct de lucru, după cele două din Caransebeș și Drobeta Turnu Severin. Pentru cele 500 de locuri de muncă și-au depus deja CV-ul peste 5.000 de oameni!

Firma care produce cabluri electrice pentru industria auto și care a fost o gură de aer importantă pentru piața muncii din Caransebeș a bătut palma cu autoritățile din județul Gorj. În Târgu Jiu sunt anunțate 500 de posturi scoase deja la concurs, iar numărul de CV-uri depuse a explodat. Peste 5.000 de oameni și-au arătat deja disponibilitatea de a lucra în noua fabrică, programată să se deschidă în luna aprilie, în incinta fostei fabrici de mobilă. 25 dintre aceștia au fost selectați și vor începe pregătirea în cele două puncte de lucru din Caransebeș și Drobeta Turnu Severin.

CITEȘTE ȘI: Hală nouă la Caransebeș

„De marți au început recrutarea. Ei vor începe angajările de săptămâna viitoare, marți au venit și au făcut o selecție, miercuri au efectuat analizele medicale și urmează să fie încadrați de luni la Severin și la Caransebeș. Acești oameni vor fi pregătiți pentru deschiderea de la noi, din aprilie, să se specializeze. Sunt în jur de 25 de oameni încadrați acum, rapid, care vor fi formați pentru ca, la rândul lor, să îi formeze pe alții. Sediul va fi la Rostramo, dar noi le punem la dispoziție spațiul, la AJOFM, pentru recrutări. Ei anunță oamenii care și-au depus CV-urile și noi pregătim spațiul. Sunt în jur de cinci mii de cereri”, a declarat directorul Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Gorj, Romeo Chiriac, pentru Mediafax.

STPT job 1000x200

CITEȘTE ȘI: Cum a reușit Vela să aducă investitori

Firma Sumitomo a deschis primul punct de lucru din România la Caransebeș, după acolo unde a oferit 2.300 de locuri de muncă, după care s-a extins la Buchin, cu alte 1.500. Județul Caraș-Severin ar fi avut șansa de a găzdui și un al treilea punct de lucru, la Oravița, însă investitorul a fost nevoit să renunțe, unul dintre principalele motive fiind lipsa gazului metan, acesta fiind una dintre energiile termice standard pentru companie.

CITEȘTE ȘI: Ce i-a determinat pe japonezi să plece de la Oravița cu o investiție de milioane?

Muzeul TM
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/