În lupta cu crearea locurilor de muncă, administrația orașului Bocșa se lovește nu doar de găsirea unor investitori în zonă, ci mai degrabă de închirierea unui spațiu pentru investitori, dat fiind faptul că fosta conducere a Primăriei a vândut aproape tot terenul pe care se putea construi.
Orașul Bocșa, la fel ca celelalte orașe din județ, se luptă cu numărul mare de șomeri și cu un număr și mai mare de persoane plecate la muncă în străinătate, toate acestea din cauza lipsei locurilor de muncă. Un investitor important a fost atras în orașul de pe Bârzava, însă administrația locală, în timp ce încerca să găsească soluții pentru cerințele investitorului, a realizat că este foarte greu să îndeplinească o cerință primordială: identificarea unui teren din patrimoniul Primăriei pentru construcție.
„Culmea, Primăria Bocşa nu mai deţine niciun teren în zonele industriale, ca proprietate a oraşului. Până la urmă am indetificat un teren, este vorba de unul de cinci hectare în Bocșa Română. După ce am găsit această soluţie, care nu e cea mai uşoară, i-am sunat pe reprezentanţii societăţii, ne-am arătat toată disponibilitatea şi, spre surprinderea mea, au rămas impresionaţi de faptul că un primar se interesează de societăţile care au potenţial şi face tot posibilul să-i atragă în oraşul lui. Sigur, face parte din datoria mea de primar să fac acest lucru”, a explicat Eugen Cismăneanțu, primarul orașului Bocșa.
450 locuri de muncă
Această investiție va crea 450 de locuri de muncă în oraș, locuri mai mult decât așteptate de către cetățenii care doresc să lucreze în orice domeniu, fiind gata chiar să se perfecționeze în altă specializare. „Oraşul Bocşa are potenţial din punctul de vedere al forţei de muncă. Rata şomajului e foarte mare, avem însă forţă de muncă suficientă şi calificată. Avem şi un liceu tehnologic, avem o relaţie foarte bună cu Inspectoratul Şcolar, cu directorii unităţii şcolare şi există posibilitatea perfecţionării şi calificării personalului în domeniul în care societatea respectivă sau alte firme interesate să vină la Bocşa îşi desfăşoară activitatea. Din acest punct de vedere suntem norocoşi”, consideră Cismăneanţu.
Documentaţie pregătită
Documentația pentru cea mai importantă investiție din oraș a fost finalizată în timp record, administrația locală a fost mobilizată în totalitate, de la primar la ultimul funcționar, toți au contribuit ca actele să fie gata în trei zile. Pe această criză, deschiderea conducerii Primăriei către orice fel de investitor este mare, ținând cont că tot mai puține societăți doresc să investească în filiale noi. „Societăţile sunt tot mai multe pe minus şi investiţiile majore, de care oraşul nostru are nevoie, şi mai ales investiţiile în producţie necesită sume importante, pe care tot mai puţine companii le au la dispoziţie”, mai adaugă edilul-șef.