Şoselele din Reşiţa, ciuruite de gropi

Iarna lungă şi vremea rea din acest început de primăvară au distrus drumurile din Municipiul Reşiţa. Acestea sunt pline de gropi, spre disperarea şoferilor, care nu mai ştiu cum să le evite şi îşi pun viaţa în pericol. Administraţia locală e gata să intervină, dar nu îi permit condiţiile meteo.  

Aşa cum se întâmplă de fiecare dată la noi, până la reparaţii temeinice, echipele de la Direcţia de Întreţinere şi Reparare a Patrimoniului Municipiului de pe Bârzava, dar şi cei de la Drumurile Naţionale, recurg la plombe temporare. Plombe care ştim bine că ţin până la prima ploaie, lăsând asfaltul plin de capcane. Din cauza lucrărilor făcute de mântuială sau pentru că nu există bani de reparaţii, şoferii ajung să-şi distrugă maşinile, având în vedere că piesele cedează una după alta, iar costurile în ceea ce priveşte reparaţiile sunt foarte mari. Pe lângă anvelope, care suferă primele la impactul cu gropile, capetele de bară, pivoţii, casetele de direcţie, bucşele sau bieletele barei stabilizatoare se fac şi ele praf.

Drumarii sunt pregătiţi

Primarul Mihai Stepanescu a precizat că vremea rea este singurul obstacol în calea reabilitării carosabilului. „Direcţia de Întreţinere se ocupă atât cât timpul permite de repararea carosabilului, a pietonalului, pentru că după trecerea sezonului rece e nevoie de asta. Între şapte şi zece zile sunt suficiente să acoperim acele şanţuri sau gropi create în asflat. Nu se poate interveni zilnic. Avem nevoie de temperaturi pozitive, +5 grade, plus o suprafaţă uscată. Nu ştiu ce să facem mai mult, suntem pregătiţi cu utilaje, cu oameni, mixtură asfaltică”, a precizat edilul-şef.

Şoferii care circulă pe Calea Timişoarei sunt foarte supăraţi pe modul în care se execută lucrările în zonă. Şi asta pentru că drumarii au decopertat zone foarte mari, pe ambele benzi pe sens, punându-i pe şoferi în situaţia de a depăşi linia continuă şi a rămâne fără carnet sau, chiar mai grav, în postura de a provoca accidente nefericite. Vasile Chirilă este doar unul dintre conducătorii auto revoltaţi. „Eu ca să circul aici plătesc rovinietă şi uitaţi cum arată drumul. Şi cu 5km/h dacă mergi îţi rupi maşina. Mai grav este că se pot întâmpla accidente grave, pentru că toată lumea circulă pe contrasens. În faţa blocurilor e decopertat de două săptămâni. Au decopertat pe ambele benzi şi au lăsat aşa. Calea Timişoarei aparţine de Drumurile Naţionale, lor le plătim roviniete, iar în oraş, Primăria s-a mai ocupat”, a spus şoferul.

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157633189636321″]

Astfel de probleme nu se întâlnesc doar pe Calea Timişoarei, ci şi pe alte porţiuni de drum din municipiu. De-a lungul liniei de tramvai sunt adevărate cratere, iar pe Pasajul Triaj, pe sensul de mers către Govândari, există de ani de zile un şanţ pe care nimeni nu se deranjează să-l astupe cum trebuie. Cei de la Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Timişoara, care administrează pasajul, n-au putut preciza când vor reabilita carosabilul care se prezintă astfel într-o stare deplorabilă. Potrivit reprezentanţilor DRDPTM, răspunsurile vin de la Bucureşti în câteva zile. Până atunci, reşiţenilor nu le rămâne altceva de făcut decât să continue slalomul printre gropi.

YouTube video

Comments

  1. Coana says:

    drumurile sint cum se vede in poze, dar adevarul e ca e un complot politic impotriva primarului. Vali Rusu a sarit la Stepanescu si asta precis ca e comanda politica. cum nu are NIMENI ce sa reproseze primarului !!! inventeaza chestii slabe, de-astea cu drumurile proaste. Dar daca zice Vali Rusu ca sunt drumurile varza nu ar trebui sa-l contrazica NIMENI. mai ales Stepnaescu care mai are pana sa-l intreaca