44 de titluri de campion, un singur nume: Ionel Pascotă. Bănățeanul, din nou pe primul loc!

Dacă a venit toamna, s-a încheiat un nou sezon în competițiile de motociclism-viteză. Pentru Ionel Pascotă, 2019 a adus un nou titlu de campion național al clasei Supersport, cel cu numărul 44 din vitrina deja neîncăpătoare a girocanului, care a fost legitimat într-o vreme și la clubul UCMR. 

La finalul săptămânii trecute a avut loc ultima etapă, cea cu numărul 7 din Campionatul Național de Motociclism-Viteză organizat de Federația Română de Motociclism. Ultima cursă a avut loc în Bulgaria, pe circuitul de la Plevna. Ionel Pascotă a devenit oficial campion național la clasa Supersport (600 cmc). A fost mai mult o formalitate, deoarece după primele șase etape, Pascotă era deja sigur de titlu, întrucât niciun alt pilot nu-l mai putea depăși în clasamentul general. Cursa de la Plevan a marcat și ultima etapă, a IX-a, din Campionatul European BMU, destinat piloților din Balcani. Pascotă a obținut în această competiție locul 3.

Mai trebuie spus că tradiția din familia Pascotă se menține și s-a transmis și la Patrick, băiatul lui Ionel. Cel mic a câștigat locul 3 la nivel național, la clasa 300 Supersport.

Sursa foto: facebook.com/www.lap.bg