400 de voluntari zugrăvesc fațadele a 30 de case dintr-un sat din Caraș-Severin. A început Color The Village

Cuib de vise 1000x100

400 de voluntari din toate colțurile țării sunt așteptați, de astăzi și până sâmbătă, în localitatea Ilidia, din județul Caraș-Severin, pentru a repara și zugrăvi fațadele a 30 de case, în cadrul proiectului Color the Village.

A început cea de-a treia ediție a proiectului Color the Village, inițiat de Asociația Acasă în Banat. Astfel, de astăzi și până sâmbătă, în localitatea Ilidia, din județul Caraș-Severin, vor veni 400 de voluntari. Aceștia se vor implica contra cronometru pentru a repara și zugrăvi fațadele a 30 de case tipice pentru această zonă pitorească din Banatul Montan.

Suntem bucuroși că proiectului nostru s-au alăturat atât de mulți oameni și suntem convinși că va avea un impact pozitiv în comunitatea din Ilidia. Ne dorim ca aceste case frumoase, construite din piatră, să își păstreze specificul, satul să își păstreze identitatea și farmecul deosebit, să se transforme într-o adevărată destinație turistică”, a spus Radu Trifan, președintele Asociației Acasă în Banat.

Localitatea Ilidia se mai numește și „Mica Americă” din cauză că multe din casele de aici au fost construite în urmă cu un secol, de bănățenii care au imigrat în Statele Unite. Casele sunt frumos decorate, cu porți și ferestre atent sculptate de meșteri locali. La final, fiecare casă renovată va fi înfrumusețată cu flori potrivite zidurilor din piatră.

publicitate si promovare in ziar

Pentru munca lor, voluntarii vor fi recompensați cu momente sportive și artistice. Seara de vineri va fi dedicată muzicii populare bănățene, cu Traian Jurchelea, originar din Ilidia, Elena Cozîltea, Aurelia Ardeleanu și Mariana Chirilovici. Pavel Brebu, autorul monografiei satului, le va povesti voluntarilor momente din istoria Ilidiei și va prezenta ultima sa carte „Portul Popular în Ilidia”. Sâmbătă seara, Teatrul de Artă Socială Mina va prezenta un concept inedit de spectacol al unor artiști consacrați care vin special la Ilidia pentru o reprezentație dedicată participanților de la Color the Village 2021. Spectacolul va fi completat de grupul de copii din Ilidia”, a informat Asociația Acasă în Banat.

Pe lângă toate acestea, în fiecare seară vor avea loc momente sportive cu copiii din sat și voluntari.

publicitate banner website comunitatetm 1000 x 100 px final 01
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/