Primăria Caransebeș a organizat etapa finală de consultare publică cu privire la planul de mobilitate urbană durabilă în municipiu. În cadrul planului de acțiune au fost propuse o serie de proiecte cu finanțare atât europeană, cât și guvernamentală sau de la bugetul local care vor ajuta la descongestionarea traficului din oraș.
Bogdan Ciubotaru, reprezentantul companiei care elaborează planul de mobilitate urbană durabilă din Caransebeș, a oferit o serie de alternative pentru a putea reduce poluarea și pentru ca circulația să fie mai lesne în urbea gugulană.
„Valoarea totală a proiectelor propuse depășește 40 de milioane de euro fără TVA. Acestea sunt împărțite pe mai multe categorii: reabilitare străzi locale, dezvoltarea transportului public existent, realizarea de mijloace alternative de mobilitate, informații care se găsesc postate pe site-ul Primăriei Caransebeș și așteptăm observații în cel mai scurt timp pentru a putea definitiva documentul și pentru a putea trimite mai departe pentru obținerea avizului de mediu”, ne-a declarat Bogdan Ciubotaru.
Cel mai important proiect care ar trebui implementat este de îmbunătățire a rețelei de străzi din municipiu, reabilitarea străzilor pe care circulă transportul public. De asemenea, este necesară, în opinia specialiștilor, achiziția de mijloace de transport în comun electrice sau ecologice și oferirea de mijloace alternative de mobilitate (piste de biciclete, trasee pietonale și trotuarele – reabilitate). Acest document strategic este necesar pentru obținerea de fonduri europene și nu numai pentru implementarea de proiecte de dezvoltare la Caransebeș. Planul de mobilitate este previzionat la momentul de față până în anul 2030 și va trebui actualizat periodic.