Subprefectul Sorin Ionescu îl invită pe șeful administrației județene la o vizită în teren, la Alioș, ca să găsească împreună soluții astfel încât să îi oprească pe șoferii autovehiculelor de mare tonaj să mai circule pe DJ691.
Una dintre soluții ar fi folosirea cântarului fix de la Alioș, drumul județean care traversează localitățile Pișchia, Mașloc și Alioș fiind unul dintre cele mai distruse, din Timiș, de autocamioanele de mare tonaj.
„Depășirea tonajului pe drumul județean 691 care trece prin localitățile Alioş, Maşloc, Pişchia, Giarmata, o situație care trenează de ani buni. Deși posibilitatea de a stopa acest fenomen există, prin utilizarea de către Consiliul Judeţean Timiş a cântarului fix de la Alioș, aceasta nu se întâmplă. Mai mult decât atât, CJT încă nu a dat un răspuns la solicitarea Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier din Timiș pentru transferarea cântarului fix existent la Alioș, făcând posibil astfel controlul camioanelor și stoparea depășirii tonajului. Am remarcat cârpirea unor porțiuni de drum, adică «soluția» de moment a CJT. Asta nu e de durată și nici nu rezolvă problema, pentru că depășirea tonajului pe acest tronson de drum produce pagube și locuitorilor din acea zonă prin șubrezirea caselor. Îl invit pe președintele CJT, Alin Nica, pe teren, la Alioș, să găsim împreună o soluție. Știu că în 2021 a avut o întâlnire pe aceeași temă cu președintele CJ Arad, însă nu s-a concretizat nimic iar situația este la fel.”, a spus subprefectul Sorin Ionescu.
Anul trecut în decembrie, reprezentanții CJT au cerut intervenția ministrului Transporturilor în modificarea legislației astfel încât autocamioanele de mare tonaj să poată fi verificate și de administratorii șoselelor. Alin Nica spunea la acea dată că mai multe investiții în infrastructură sunt puse în pericol din cauză că autoritățile județene nu pot opri în trafic transportatorii.
CJ Timiș are instalat, la intrarea în localitatea Alioș, un cântar care să verifice respectarea limitelor de tonaj în special pentru transportatorii de piatră. În vigoare este un protocol între autoritățile județene și Inspectoratul de Poliție Timiș, astfel încât cele două instituții să își coordoneze acțiunile pentru controlul vehiculelor care se deplasează pe drumurile județene. Potrivit protocolului, controalele vizează reducerea numărului și a consecințelor accidentelor de circulație rutieră, precum și protejarea structurii drumurilor.
Consiliul Județean Timiș are în administrare o rețea de 1.300 de kilometri de șosele.
Foto: captură video