Pacienții de la Spitalul Municipal Timișoara, mai în siguranță în urma unei investiții europene

Mai multă siguranță pentru pacienții internați în cadrul Spitalului Municipal Timișoara. Primăria a reușit să atragă două milioane de euro, bani europeni, cu scopul de a moderniza infrastructura electrică și de a realiza un sistem performant de alertare în caz de incendiu.

Spitalul Municipal Timișoara va beneficia de o investiție importantă. Primăria Timișoara anunță că a semnat un contract de finanțare pentru modernizarea infrastructurii electrice și realizarea unui sistem performant de alertare în caz de incendiu. Investiția se va realiza la Clinicile noi cu bani europeni.

Am văzut în ultimii ani atâtea nenorociri la spitale din alte orașe, din cauza infrastructurii electrice învechite. Mă bucur că am reușit, împreună cu Spitalul Municipal, să obținem această finanțare din fonduri europene care va crește gradul de siguranță al pacienților și al cadrelor medicale de la Clinicile Noi. Este o investiție extrem de importantă, iar condițiile contractului de finanțare sunt foarte avantajoase, primim peste 10 milioane de lei, fără să fie nevoie să punem și noi bani”, a declarat primarul Dominic Fritz.

Proiectul vizează lucrări de intervenție și modernizare la infrastructura electrică, precum și la sistemul de alertare și securitate la incendiu.

În prezent, spitalul este echipat parțial, cu instalații neconforme de detecție la incendiu, iar instalația electrică, conform expertizei, este într-o stare de degradare avansată, modificările succesive produse în timp ducând la o supraîncărcare a rețelelor și un grad ridicat de risc”, a informat Primăria Timișoara.

Valoarea totală a proiectului este de 10,6 milioane de lei, cu TVA inclus. Lucrările ar trebui finalizate până la data de 31 decembrie a anului viitor.