300 de voluntari s-au oferit până acum să zugrăvească 30 de case din comuna Racoviţa

timisoara capitala 2023

Proiectul „Color the Village”, iniţiat de Asociaţia „Acasă în Banat”, are priză la public. Nu mai puţin de 300 de voluntari s-au înscris până acum pentru a zugrăvi casele neîngrijite din comuna Racoviţa, judeţul Timiş. Evenimentul va avea loc în perioada 17-19 septembrie. Vor fi 30 de case de zugrăvit, destul de mari, care vor necesita echipe de 10-15 voluntari pe fiecare imobil. Selecţia a fost făcută deja și a fost semnat inclusiv un parteneriat cu Primăria din localitate.

Cei aproximativ 300 de voluntari s-au înscris atât pe platforma online, cât şi pe liste separate, de la companii şi instituţii.

„Proiectul merge neaşteptat de bine. Avem foarte mulţi voluntari care doresc să participe. S-au înscris atât prin formularul publicat de noi pe site, cât şi separat, de la companii şi instituţii, care ne-au trimis liste cu persoane care vor să se implice şi să vină ca voluntari. Am avut şi o neplăcere, prin faptul că proiectul nu ne-a fost aprobat de către Consiliul Judeţean Timiş în sesiunea de finanţare a proiectelor culturale în acest an, însă suntem optimişti. Ne vom adapta situaţiei şi bugetului pe care îl putem strânge cu ajutorul sponsorilor şi îl vom duce la bun sfârşit.”, a precizat Radu Trifan, preşedintele Asociaţiei „Acasă în Banat”.

publicitate ziar expresb 1000x100 pizzeria Dimitrios 1000x100

Procesul de selecţie a început cu fotografierea tuturor imobilelor din sat. Apoi au fost eliminate casele care nu sunt locuite. Dintre cele rămase, au fost selectaţi proprietarii beneficiari de ajutor social, persoanele cu handicap şi bătrânii singuri. Reprezentanţii „Acasă în Banat” au precizat că au existat şi anumiţi proprietari care nu au vrut să fie implicaţi din diferie motive şi prin eliminare au reuşit să ajungă la 30 de case care vor primi culoare.

untitled design set 970x90 px