PMP și-a desemnat candidații pentru Timiș și Timișoara! Cornel Sămărtinean și Alexandru Mutruc intră în cursa electorală

Experiența parlamentară merge în tandem cu tinerețea la PMP! Partidul și-a decis candidații pentru Primăria Timișoara și Consiliul Județean Timiș! Secretarul de stat Alexandru Mutruc și deputatul Cornel Sămărtinean au fost aleși pentru a reprezenta Partidul Mișcarea Populară la alegerile locale.

Membrii și simpatizanții PMP Timiș au decis să îl susțină pe Cornel Sămărtinean în cursa pentru președinția Consiliului Județean Timiș și pe Alexandru Mutruc pentru postul de primar al Timișoarei. Candidatul pentru CJT vine cu experiența a două mandate parlamentare și calitatea de cel mai activ deputat. La Consiliul Județean își propune să schimbe percepția oamenilor care cred că aleșii sunt stăpânii supremi ai bugetelor. „În 2012 când am candidat prima oară, am spus că nu vreau să rămân un deputat anonim! Îmi amintesc că am candidat sub sloganul ACUM AI DEPUTATUL TĂU! M-am ținut de această promisiune: sunt cel mai activ parlamentar de Timiș. Am avut cele mai multe interpelări, inițiative legislative, amendamente și propuneri care au vizat problemele cu care se confruntă timișenii dintre toți parlamentarii din Timiș. Timp de 8 ani m-am luptat pentru Timiș în Camera Deputaților, dar deciziile luate acolo, la București, întârzie nepermis de mult să influențeze în bine viața oamenilor din teritoriu. ACUM îmi propun să schimb asta. Cum? Simplu… ACUM VIN LA CONSILIUL JUDEȚEAN! M-am decis să candidez la funcția de președinte al Consiliului Județean Timiș și să câștig pentru ca deciziile pe care le iau să ajungă să îmbunătățească mult mai repede și mai eficient viețile oamenilor. Vreau să schimb, în primul rând, percepția profund greșită că cei care ajung în funcții publice sunt stăpânii absoluți ai bugetelor locale sau județene și că pot cheltui oricât, oricum și pentru orice din ele. De aceea, atât la Consiliul Județean, cât și în restul primăriilor, noi cei din PMP vom trata banii publici ca și când ar fi banii familiei sau banii unei firme. Tu la tine acasă, sau în firma ta, niciodată nu vei plăti mult mai mult decât prețul pieței pentru un produs sau un serviciu, așa cum se întâmplă de cele mai multe ori acum în Timiș”, a declarat Cornel Sămărtinean.

Inginerul Alexandru Mutruc a devenit în ianuarie 2020 ministru secretar de stat în Ministerul Transporturilor. Mutruc își dorește să meargă cu valul politic prin care sunt ceruți tineri în funcții publice și să pună stop contractelor pe bani publici care nu aduc nimic în plus Timișoarei.  „Tinerețea și experiența acumulată ca ministru sunt atu-urile mele principale în bătălia electorală care a început deja la Timișoara. Toată lumea vorbește că vrea oameni tineri și noi în politică și în administrație. Iată-mă! Am învățat ce înseamnă să conduci o echipă de când sunt ministru în Ministerul Transporturilor. Vin la Primăria Timișoara să schimb celebrele expresii pe care timișorenii mereu le aud «nu se poate» sau «nu sunt bani». Bani sunt foarte mulți, Timișoara are cel mai mare buget din țară după București. Problema este modul în care se cheltuie acești bani: discreționar, clientelar și fără transparență. Unde mai pui că 99 la sută din achizițiile publice sunt făcute la prețuri exorbitante, cu mult peste prețul pieței. Vreau să schimb acest lucru! TOATE, DAR ABSOLUT TOATE contractele, toate achizițiile, toate plățile din bugetul local vor fi afișate pe site-ul primăriei. Oricine va putea să le vadă. Nu vor mai exista contracte secrete, nu vom mai arunca banii publici pe fereastră”, și-a motivat Alexandru Mutruc candidatura sa pentru Primăria Timișoara.


/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/