30 de tablete cu internet inclus pentru elevii nevoiași din Moldova Nouă

Primăria Moldova Nouă vine în sprijinul elevilor și liceenilor nevoiași. În baza unei analize, administrația publică locală de la Dunăre a achiziționat câteva zeci de dispozitive IT cu internet inclus, echipamente menite să-i ajute pe tineri în cadrul cursurilor online, susținute astfel din cauza pandemiei de coronavirus.

„Noi, Primăria Moldova Nouă, la fel ca alte administrații publice locale din Caraș-Severin și din țară, am luat decizia de a veni în sprijinul Liceului Tehnologic «Clisura Dunării». În urma unei analize reale la nivel de unitate de învățământ, în coroborare cu ISJ Caraș-Severin, am luat decizia, împreună cu colegii consilieri, să achiziționăm un număr de 30 de tablete care să asigure continuitatea cursurilor online în această perioadă. Spre deosebire de alte primării, dispozitivele electronice pe care le-am achiziționat au fost cu internet inclus pe o perioadă de 24 de luni. A fost o prelungire a unui contract cu operatorul de telefonie mobilă cu care colaborăm. Prin extinderea abonamentului, am achiziționat cele 30 de tablete, ceea ce înseamnă undeva la 300 de euro/lună, timp de un an”, a explicat primarul orașului Moldova Nouă, Adrian Torma.

În cazul în care ulterior vor mai veni astfel de echipamente din partea Ministerului Educației al cărui buget a fost suplimentat cu câteva zeci de milioane de euro tocmai pentru a asigura accesul la activitățile didactice la distanță ale tinerilor din unitățile de învățământ preuniversitar de stat, edilul Torma a dat de înțeles că dispozitivele deja achiziționate vor putea fi folosite în cadrul cabinetului de informatică sau în cadrul altor proiecte pe care instituția de învățământ le va considera utile.

Sursa foto: ebihoreanul.ro.