Drumeții în siguranță! Salvamontiștii din Caraș-Severin prezintă un set de reguli

drumetie, turist

Sfaturi pentru pasionații de drumeție. Salvamontiștii din Caraș-Severin au luat măsurile necesare pentru ca excursiile să fie desfășurate fără probleme și prezintă un set de reguli care trebuie respectate.

Salvamontiștii din Caraș-Severin așteaptă un număr mare de turiști pe traseele din județ. Pentru siguranța drumeților, au fost verificate toate traseele turistice. Muntele Mic-Țarcu, Muntele Semenic, Cheile Nerei, Cheile Carașului și Băile Herculane au asigurată permanența angajaților, gata sa intervină în caz de nevoie. Salvamont Caraș-Severin vine cu un set de reguli pentru amatorii de drumeții.

Starea vremii, parcursul traseului și gradul de dificultate al acestuia trebuie știute înainte de plecarea în excursie. Harta și echipamentul corespunzător (lanternă, baterii, telefon, busolă, trusă de prim-ajutor) nu trebuie să lipsească. Traseele trebuie alese în funcție de pregătirea fizică a celui mai slab membru al grupului și doar traseele marcate cu indicatoare trebuie folosite. În cazul în care apar dificultăți sau vremea se înrăutățește, excursioniștii sunt sfătuiți să se retragă la cea mai apropiată cabană. Băuturile alcoolice să nu fie consumate înainte și în timpul drumeției. În caz de rătăcire, persoanele sunt sfătuite să păstreze unitatea grupului. să rămâne treji și conștienți, să se miște pentru a preveni hipotermia și să nu consume alcool. Dispeceratul Național Salvamont poate fi apelat la 0725 826 668. Ajutorul poate fi solicitat și la 112.

Din cauza COVID-19, pasionaților de drumeții li se recomandă să evite deplasarea în grupuri mai mari de 3 persoane, să păstreze distanța recomandată și să se echipeze cu măști de protecție și soluții igienizante pe bază de alcool.