30.000 de euro pentru o casă veche sau 10.000 de euro pentru un teren în cartier rezidențial?

mirel pascu bocsa

Este întrebarea adresată de primarul Bocșei, Mirel Pascu, cel care dorește să amenajeze un cartier rezidențial la ieșire din oraș spre Reșița.

Cu pași mărunți, dar siguri la Bocșa prinde contur, deocamdată pe hârtie, cartierul rezidențiale cu circa 100 de case pe care primarul Mirel Pascu vrea să îl amenajeze în zona Izvor, la ieșire din Bocșa spre Reșița.

„Se lucrează la Planul Urbanistic Zonal. În tema de proiectare noi am dat că vrem să aibă resurse proprii. Pentru că apa, cu proiectele care sunt astăzi, acolo nu ajunge nici rețeaua de apă, nici cea de canalizare. Și atunci acolo trebuie să facem o ministație de epurare și o ministație de pompare. Curentul este deja în zonă, gazul la fel. Este posibil ca cei de la gaz să facă investiția pe cont propriu, pentru că e vorba despre creșterea numărului de consumatori. Gazul este și el la 500 de metri de obiectiv.”, explică Mirel Pascu.

CITEȘTE ȘI: Cartier rezidențial în Bocșa! 100 de case ca la carte!

Edilul-șef nu vrea să încarce bugetul orașului, așa că se gândește ca investițiile necesare în zonă să fie suportate din banii pe care Primăria îi va încasa de la cetățenii care cumpără terenurile. „Noi vrem ca din vânzarea terenurilor respective să creăm un cartier și să nu aglomerăm costurile bugetului orașului. Din banii de la oameni să facem drumurile, utilitățile. Sunt mulți doritori, zona e foarte frumoasă, are potențial. Când o să vindem parcelele, n-o să le vindem fără să avem măcar un drum de piatră trasat, apă și curent. Le avem în calcul, dar trebuie să facem un business plan în care să stabilim că vindem și nu ne îngreunăm. Mai apoi toți vor plăti autorizație de construire, vor plăti impozite. Acum ajungi să dai pe o casă veche 30.000 de euro, pe care o dărâmi și construiești alta. Așa nu mai bine dai 10.000 de euro pe teren aici? Nu prea sunt alte spații adecvate în zonă.”, spune primarul Bocșei, încrezător că totul va fi pus pe hârtie în proporție de 90% până la sfârșitul verii.

„O să prezentăm atunci ideea și în Consiliul Local, o să vină arhitecții. Se vor face evaluări și parcele. Acestea nu vor fi mai mari de 500 sau 550 de metri pătrați. Doar o porțiune, mai sus, pe deal, ar fi o zonă cu parcele mai mari. Nu le dăm voie decât parter și un etaj sau mansardă. Vom avea proiecte tip. Așteptăm idei și din alte zone.”

Mirel Pascu este încrezător în reușita acestui proiect și spune că are deja cereri inclusiv din Reșița. Un alt plus pentru ridicarea cartierului va fi și centura ocolitoare care va fi amenajată în apropiere.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/