2050 – anvelopele poduse la Timișoara, 100% reciclabile

cauciuc verde
gif card de energie dacus 1000x100 alv bannerexpressbanat resita 1000x100px ian24

Continental Timișoara și-a propus un ca, până cel târziu în 2050, să producă anvelope în întregime din materiale sustenabile. Astfel, am putea vedea cauciucuri din păpădii, din coji de orez sau din PET-uri.

În prezent, se folosesc deja între 15 și 20% din materiale regenerabile sau reciclate la fabricarea anvelopelor standard Continental pentru autoturisme. Pentru a crește și mai mult proporția de materiale sustenabile și pentru a conserva resursele valoroase, compania analizează și revizuiește în permanență toate materiile prime utilizate în producția de anvelope.

Timișoara, România, 23 februarie 2023. Anvelopele de mașină sunt rotunde, negre și fabricate din cauciuc. Priviți mai atent, totuși, și veți vedea că designul anvelopelor și interacțiunea dintre diferitele materiale care intră în componența lor este extrem de complexă. Dar, de ceva timp, experții în materiale și inginerii de la Continental au inițiat o tranziție discretă. Nu mai târziu de anul 2050, toate anvelopele vor fi fabricate din materiale sustenabile. Până atunci mai este totuși un drum lung de parcurs. Dar, pas cu pas, se observă deja care sunt materiile prime ce vor fi folosite în viitor în fabricarea de anvelope. Printre acestea se numără deșeurile din agricultură, cum ar fi cenușa din coji de orez, cauciucul din păpădie, cauciucul reciclat sau sticlele PET”, transmite compania.

1000x100 (3)

De exemplu, Continental colaborează cu parteneri pentru a obține fire de poliester de înaltă calitate pentru anvelopele sale din sticle PET reciclate. În caz contrar, sticlele PET ajung adesea în incineratoare sau la gropile de gunoi. Cu tehnologia ContiRe.Tex, producătorul de anvelope a dezvoltat o alternativă mai eficientă din punct de vedere energetic și mai ecologică, care îi permite să reutilizeze 9 până la 15 sticle de plastic pentru fiecare anvelopă, în funcție de dimensiunea acesteia. PET-ul reciclat a înlocuit deja poliesterul convențional în structurile unor carcase de anvelope. Sticlele PET utilizate provin exclusiv din regiuni în care nu există un circuit închis de reciclare.

publicitate Timisoara banner maxagro STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/