2.000 de măști, produse la Moldova Nouă. Cine va beneficia de ele?

Întrucât pe raza județului Caraș-Severin purtarea măștilor de protecție a devenit obligatorie ca măsură suplimentară pentru limitarea răspândirii COVID-19, administrația publică locală de la malul Dunării a găsit o soluție pentru a veni în sprijinul cetățenilor care fie nu îşi permit, fie nu au de unde să achiziționeze astfel de materiale.

„Noi am găsit o variantă, chiar cu cineva din Moldova Nouă, care ne va produce 2.000 de măști. Ele nu protejează din punct de vedere medical, dar protejează mai mult decât nimic. Le vom oferi gratuit persoanelor în vârstă, persoanelor vulnerabile, celor care nu găsesc o soluție să-și cumpere o mască. Sunt măști care se pot igieniza, spăla și refolosi pe perioada stării de urgență.”, a declarat primarul orașului Moldova Nouă, Adrian Torma.

Potrivit edilului, începând de săptămâna viitoare, în urbea pe care o conduce se vor produce undeva la 500 de măști pe zi, acestea urmând să ajungă la destinatari prin intermediul angajaților primăriei, dar şi prin intermediul polițiștilor locali.

Măsura suplimentară pentru limitarea răspândirii COVID-19 a fost luată la începutul acestei săptămâni, marţi, 7 aprilie, de către Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Caraș-Severin. Cu privire la acest aspect, prefectul Cristian Gâfu a subliniat: „Să fie clar, e obligatoriu! E o măsură ce trebuie respectată cu strictețe. Nu e neapărat să fie masca utilizată de obicei în spitale, orice material care poate asigura protecție este acceptat”.

sursa foto: lugojeanul.ro