18 liberali de la Timișoara, suspendați din partid pentru 6 luni. Soarta lui Raul Ambruș, la mâna conducerii județene interimare

raul ambrus 2

Biroul Politic Local interimar al PNL Timișoara i-a sancționat cu suspendarea din partid pe 18 membri care s-ar fi plasat în afara Statutului PNL la alegerile interne din 3 iulie și nu au acceptat decizia de amânare a scrutinului. Decizia a fost luată cu majoritate de voturi.

Suspendarea din partid are loc pentru următoarele 6 luni. Au fost sancționați fostul secretar de stat Cătălin Iapă, dar și Adrian Aldea, Răzvan Almăjan, Marius Bâlba, Flavius Bâlba, Cosmin Cocian, Adrian Colhon, Andrei Diaconu, Adrian Faur, Vlad Golumbu, Sorin Iacobici, Mădălin Gheorghe, Darius Mariș, Cristian Miclăuș, Mirel Pop, Vasile Rușeț, Alin Sîrbu și Andrei Săvulescu.

 

CITEȘTE ȘI: Cosmin Tabără, gata să își asume o candidatură la Primăria Timișoara, dacă partidul îi cere: „Cred că lupta celor doi lideri de la București e principalul vinovat pentru tot ceea ce se întâmplă. Lasă amprente puternice în filială”

Cu unanimitate de voturi, BPL interimar a decis și că va înainta BPJ interimar propunerea suspendării calității de membru pentru Raul Ambruș. La rândul său, Ambruș a acuzat conducerea județeană a partidului că pregătește fraudarea viitoarelor alegeri de la municipiu.

„Alin Nica va rămâne ca o pată neagră pe istoria PNL Timiș. (…) Abuzurile și amenințările nu ne vor intimida și vom acționa pe toate căile legale pentru a ne face dreptate. Adevărul este de partea noastră și a membrilor PNL Timișoara. Atrag atenția tuturor asupra unui aspect mai grav. Se pregătește fraudarea viitoarelor alegeri, în cazul în care ar fi repetate, conform comunicării postate pe pagina PNL Timișoara, cu scopul să își realizeze mărețul vis, de a fi în sală, când va fi nevoie, doar cine hotărăște conducerea interimară. Pentru prima dată în istoria mea de 12 ani în PNL votul și voința membrilor de partid nu mai contează. Nu ne vom lăsa însă călcați în picioare.”, a anunțat Raul Ambruș pe pagina sa de Facebook.

Tot în ședința de marți seară, s-a stabilit ca până la următoarea ședință a Comitetului de Coordonare Local PNL Timișoara să fie reactualizată baza de membri ai organizației, iar persoanele care nu au domiciliul, reședința sau locul de muncă în Timișoara să nu mai fie incluse în convocatorul următor, „fiind analizată posibilitatea de a sesiza organele de cercetare pentru fals în declarații în cazul celor care au declarat că îndeplinesc condițiile de mai sus.”, au anunțat reprezentanții PNL Timiș.