PNRR a rămas în stand-by. „Guvernul Cîțu a cerut o nouă amânare, însă n-a comunicat nimic. Românii nu mai trebuie să știe adevărul?”

PNRR,PSD,Cîțu,program,proiecte,dezvoltare

Nimeni nu mai spune nimic despre PNRR, programul în care își pun speranța instituții administrative din întreaga țară. PSD spune că Guvernul Cîțu a cerut amânarea depunerii programului, însă nu a anunțat pe nimeni și încearcă să îngroape totul sub preș.

Premierul Cîțu și guvernul său au fost prinși cu mâța-n sac, spun social-democrații, care susțin că aceștia au cerut oficial amânarea depunerii PNRR, fără să informeze opinia publică. PSD solicită premierului și ministrului Investițiilor și Fondurilor Europene să dea urgent explicații în legătură cu stadiul Planului Național de Redresare și Reziliență și să explice dacă a solicitat România oficial o nouă amânare? Până când? Care sunt motivele repetatelor eșecuri în a primi aprobarea Comisiei Europene asupra PNRR?

„A trecut fix o lună de când prim-ministrul Cîțu a anunțat că nimeni dintre cei care lucrează la PNRR nu pleacă în concediu până nu termină, iar cine greșește este concediat. Așa de bine și de susținut s-a lucrat încât rezultatul este o nouă amânare!”, spune senatorul PSD, Ion Mocioalcă.

Acum, Alexandru Nazare, ministrul revocat al Finanțelor, dezvăluie că Guvernul Cîțu a cerut oficial o nouă amânare a depunerii PNRR, încă din 15 iunie. Însă n-a comunicat nimic opiniei publice. „Românii nu mai trebuie să știe adevărul? PSD condamnă categoric modul incalificabil în care premierul Florin Cîțu și ministrul Investițiilor și Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, îi mint și-i dezinformează cu premeditare pe români. Așa-zisul proces continuu de consultare cu Comisia Europeană, care ar fi menit să reducă divergențele este, în fapt, doar expresia neputinței și incompetenței guvernamentale.”, mai spune parlamentarul cărășean.

Între timp, România rămâne codașa Europei – deja sunt 17 țări care au PNRR-urile aprobate și urmează să încaseze primii bani.