16 stații noi, amplasate pe cele mai circulate bulevarde din Timișoara, monitorizează calitatea aerului

Pe cele mai circulate artere din Timișoara au fost montate 16 stații care monitorizează calitatea aerului din oraș, iar datele colectate pot fi urmărite de orice cetățean interesat pe site-ul instituției.

Începând din această lună, calitatea aerului din Timișoara este monitorizată din mai multe zone ale orașului. În luna februarie, primăria a încheiat un parteneriat cu Fundația ETA2U, care s-a materializat recent prin punerea în funcțiune a 16 stații care colectează informații privind concentrațiile orientative ale poluanților PM2.5 și PM10.â

Aceste informații colectate de cele 16 stații pot fi vizualizate direct pe pagina web a Primăriei Timișoara.

leader board 728 x 90 px

Nu avem nimic de ascuns. Vrem să știm adevărul despre calitatea aerului din Timișoara. Mă bucur mult când astfel de parteneriate se concretizează spre binele orașului și comunității timișorene. Cele 16 stații noi sunt mai performante decât cele patru ale ministerului, care erau deja instalate în Timișoara. Acum am crescut de patru ori capacitatea de a măsura poluarea din oraș și ne dorim să identificăm mai clar unde sunt sursele de poluare”, a declarat Dominic Fritz, primarul Timișoarei.

Cele 16 stații sunt amplasate pe cele mai circulate bulevarde din oraș, precum Calea Șagului, Calea Aradului sau Calea Buziașului.