150 de olimpici la Religie, în finala națională găzduită de Banatul Montan

Premieră la Caransebeș, unde 150 de elevi din toată țara participă la Olimpiada Națională de Religie pentru Seminarii Teologice. Ministerul Educaţiei a aprobat ca faza naţională să se desfăşoare anul acesta în municipiul unde funcţionează fără întrerupere, de peste 150 de ani, o şcoală teologică cu tradiţie, Seminarul Teologic „Episcop Ioan Popasu”.

Acțiunea este organizată de Episcopia Caransebeșului în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean și Seminarul Teologic, până duminică, 12 mai. Proba scrisă a avut loc joi, 9 mai, la Colegiul Național „Constantin Diaconovici Loga” din Caransebeș, începând cu ora 9.00. Comisia de corectare este formată din preoți profesori și profesori, inspectori de religie și directori de la seminariile teologice din țară.
Pe lângă activitatea specifică unei olimpiade, participanții au prilejul să cunoască și tradițiile locale și să viziteze unele obiective turistice. Astfel că, după examenul propriu-zis, olimpicii au avut parte de un program artistic susținut de elevii Seminarului Teologic „Episcop Ioan Popasu” din Caransebeş, care au prezentat o piesă de teatru și au oferit spre vizionare filmul documentar „Banatul Montan – Calea Apelor”, la Casa de Cultură George Suru din Caransebeş.

De asemenea, cei 150 de elevi din țară au parte la acest sfârșit de săptămână de un program bogat de vizitare a mai multor obiective turistice din județul Caraș-Severin, de un pelerinaj la bisericile istorice din municipiu şi la Crucea Monument de pe Muntele Mic.

tm4ua media express de banat (100x1000px)

Sâmbătă, 11 mai, este programată festivitatea de premiere în Sala de festivități Mitropolit Nicolae Corneanu a Episcopiei Caransebeşului, iar duminică olimpicii vor participa la Sfânta Liturghie oficiată în Catedrala Episcopală din Caransebeș. Acest eveniment este organizat în cadrul „Zilelor credinței și culturii în Episcopia Caransebeșului”.

Sursa foto: Episcopia Caransebeș

banner 970 x 250