15 milioane de euro în Valea Domanului, pentru revenirea Metalului în Liga 1!

bobar popa

Nelu Popa a dezvăluit planul pus la punct cu președintele Cristian Bobar și antrenorul Dan Alexa pentru ca Reșița să fie înscrisă din nou pe harta primei ligi de fotbal din România.

În ciuda faptului că rosso-nerii au retrogradat nepermis în Liga 3, în ciuda bugetului uriaș pe care l-au avut la dispoziție pentru nivelul la care au evoluat, primarul Reșiței n-a tăiat un cent din bugetul clubului pentru actualul sezon. Ba, dimpotrivă. A pregătit o serie de investiții care să satisfacă rigori de prima ligă! „Nici acum nu pot să înțeleg cât de stupid am reușit să retrogradăm. Am decis sub imperiul nervilor, al dezamăgirii să aduc un antrenor de talie națională, de liga întâi, și am reușit să-l conving pe Dan Alexa să mă ajute. Targhetul lui este să promoveze în Liga 2 și apoi în Liga 1. Aceasta este înțelegerea noastră. La iarnă vrem să mai luam 2-3 jucători, să ne pregătim pentru barajul din vară. Băieții vor merge în cantonament în Antalya în această iarnă pentru a se pregăti cât mai bine.”, a dezvăluit edilul-șef pentru expressdebanat.ro.

În timp ce trupa lui Alexa bate aproape tot în campionatul Ligii 3, înregistrând o singură remiză în nouă etape, chiar astăzi, 1-1, acasă, cu Pandurii Târgu Jiu, în rest victorii pe linie, la Compania Națională de Investiții se lucrează pentru noul „Mircea Chivu”. Până atunci, pe sinteticul din Valea Domanului s-a montat o instalație de nocturnă, iar la baza sportivă „Arsenal” încep în scurt timp lucrările prin care aceasta va fi transformată într-o bază de pregătire ultramodernă. „Am făcut nocturna la terenul sintetic cu ajutorul unor sponsori și cu echipa de la Primărie, de la Patrimoniu, ca să se bucure cei 250 de copii de la centrele de copii și juniori. Avem și proiectul de modernizare a stadionului, de 11 milioane de euro, depus la CNI și așteptăm să fie validat. Până atunci se va face Stadionul Arsenal. Acesta este în procedură deja. Se face un stadion nou și un teren sintetic, cu nocturnă, lângă el. Stadionul Gloria ne-a intrat în patrimoniu după 5 ani de procese, vedem ce putem face și acolo. Și Stadionul Muncitorul este al nostru, dar nu am un plan cu el momentan.”, a mai spus Nelu Popa la Express Live.

Aproximativ 15 milioane de euro vor fi astfel cheltuite pentru ca Reșița să revină în elita fotbalului românesc, o condiție obligatorie în acest sens fiind modernizarea stadionului.