15.000 de lei pentru promovarea turismului prin pictură

În această săptămână, frumusețile din Clisura Dunării sunt gata să fie promovate prin pensulele artiștilor plastici europeni.

Asociația „Dunărea” Moldova Nouă, Primăria Moldova Nouă, în parteneriat cu Parcul Național Porțile de Fier, organizatorii taberei de creație artistică și documentare „Clisura”, îi vor însoți pe artiștii străini, în perioada 24-30 iunie, pe întreaga zonă a Clisurii de Caraș, scopul demersului, pentru care administrația publică locală de la Moldova Nouă a acordat suma de 15.000 de lei, fiind promovarea patrimoniului natural și cultural al acestei zone.

Președintele Asociației „Dunărea” Moldova Nouă, Corneliu Martin, a dezvăluit că încă de aseară cinci dintre pictori au poposit deja la pensiunea Baba Caia (laboratorul de creație), venind din Franța, Israel, Timișoara, urmând ca, în această seară, să ajungă și oaspeții din Lituania, Serbia și Polonia.

Cele 6 zile destinate taberei de creație se vor împărți în trei zile de cercetare și trei zile de pictură. Astfel, cu privire la ziua de marți, 25 iunie, artiștii vor parcurge următorul traseu:

– pensiunea Belvedere, Satul Sfânta Elena, Faleza Dunării, Localitatea Divici, localitatea Baziaș. Aici, va avea loc o plimbare în Balta Nerei, vizitarea mănăstirilor, iar seara se va încheia cu o cină, unde ciorba de pește va fi nelipsită;

– miercuri, 26 iunie: Valea Mare, Gârnic, Muzeul Etnografic Ceh, Sichevița (aici, pictorii vor putea studia modul în care este măcinat porumbul cu ajutorul unei mori de apă, veche de peste 100 de ani);

– joi, 27 iunie: plimbare pe insula Ostrov.

Pentru ultima zi din săptămână, 28 iunie, gazdele vor organiza o masă rotundă cu ocazia Zilei Internaționale a Dunării, eveniment la care sunt așteptați să participe atât reprezentanți din partea Consiliului Județean Caraș-Severin, cât și cei din partea Ministerului Turismului pe zona de vest a țării, inclusiv șefii administrațiilor publice locale din zonă și administratorii de pensiuni, subiectul discuțiilor axându-se pe: „Viitorul turismului dunărean, în viziunea artiștilor participanți”.

Potrivit lui Martin, produsul final al acestei tabere, tablourile care vor ilustra frumusețile acestei zone, vor fi prezentate publicului larg în cadrul unor expoziții organizate atât la Reșița, cât și la Timișoara. Totodată, se dorește ca, după aceste expoziții, tablourile să poată fi admirate în cadrul Centrului de Informare și Promovare Turistică Moldova Nouă, dar și la diferitele evenimente organizate la Casa de Cultură Moldova Nouă.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/