Radovancovici, noul primar de Pojejena!

casinoherculane by sungarden alv bannerexpressbanat resita 1000x100px ian24

Secțiile de votare din localitate s-au deschis la ora 7.00, iar procesul electoral s-a derulat în liniște până în acest moment.

UPDATE 22.39 – Biroul Electoral Local a furnizat în urmă cu doar câteva momente rezultatele finale ale alegerilor locale din comuna Pojejena. În patru dintre cele 5 secții de votare, candidatul USL, Mira Radovancovici, l-a învins pe contracandidatul său. Rezultatele finale arată așa:

Pojejena – 232 PDL, 396 USL
Radimna – 116 PDL, 195 USL
Șușca – 147 PDL, 111 USL
Belobreșca – 182 PDL, 208 USL
Divici – 85 PDL, 106 USL

Așadar, Mira Radovancovici a câștigat alegerile locale cu 57 la sută, pe când membrul democrat-liberal a reușit să obțină doar 43 la sută din preferințele electoratului.

UPDATE ORA 22.00 – Primele rezultate care vin dinspre Pojejena arată că soţia fostului edil-şef, Omer Radovancovici, închis pentru contrabandă şi consituire de grup infracţional organizat, a câştigat alegerile pentru funcţia de primar. Candidatul PDL ar fi obţinut însă un scor foarte bun de 42 la sută, mult peste estimările făcute de USL, care o dădeau pe Mira Radovancovici ca favorită certă. Rămâi pe expressdebanat.ro pentru cifrele oficiale oferite de Biroul Electoral!

UPDATE ORA 21.00 – La închiderea secțiilor de votare, 70,60 la sută dintre locuitorii comunei s-au prezentat la urne, iar de incidente nu poate fi vorba. Scrutinul electoral s-a desfășurat civilizat. Membrii Biroului Electoral Local vor prezenta și primele rezultate parțiale în această seară.

UPDATE ORA 19.00 – Numărul locuitorilor cu drept de vot care s-au prezentat la secțiile de votare de pe raza comunei Pojejena a depășit 50 la sută la ora 19. Potrivit membrilor Biroului Electoral Local, 66,25 la sută dintre alegători și-au exprimat opțiunea. La niciuna dintre cele cinci secții de votare nu s-au înregistrat incidente care să-i pună pe treabă pe oamenii legii. Cei mai mulți localinici au votat la Pojejena (702), urmată de Radimna (294), Șuşca (247), Belobreșca (372) și Divici (198).

promovare banner maxagro Muzeul TM

UPDATE ORA 14.00 – Dacă la ora 11.00, 13,91 la sută din populația localității s-a prezentat la urne, la ora 14.00, 26,21 la sută dintre alegătorii cu drept de vot și -au exprimat opțiunea. Practic, numărul votanților aproape că s-a dublat, deși condițiile meteo nu sunt dintre cele mai bune.

vot_maici_pojejena
Prezența la vot s-a dublat după slujba de duminică

Unul dintre cei mai în vârstă alegători din comuna Pojejena este Stanca Stancovici (FOTO, dreapta), în vârstă de 89 de ani. Bătrâna a declarat că ar putea fi ultimul scrutin la care ia parte. „Să mă filmați, să mă aveți amintire!“ spune Maikițe, așa cum e cunoscută în comună. Despre fostul primar spune că a fost de treabă, dar despre votul de azi a declarat că este puțin confuză, din cauză că Mira Radovancovici nu mai candidează sub sigla PDL, ci sub cea a USL.

UPDATE ORA 12.00 – Până la ora 11.00, 358 de alegători și-au exprimat opțiunea la urne în comuna din Clisura Dunării. Membrii Biroului Electoral Local spun că nu a fost depusă nicio contestație. Reamintim faptul că în Caraș-Severin au loc alegeri, după ce edilul-șef Omer Radovancovici a fost condamnat la închisoare de instanțele de judecată. Ca favorit în cursa electorală a plecat soția acestuia. De altfel, în comună sunt doar doi candidați înscriși pe listele electorale din partea PDL și USL. Cei doi sunt Miladin Simonovic și, respectiv, Mira Radovancovici.

Plângeri penale și excluderi din partid
Perioada care a precedat alegerile de astăzi a fost extrem de agitată în comună și s-a lăsat chiar cu plângeri penale, înregistrate la Poliția Moldova Nouă. Asta după ce candidatul PDL a declarat că ar fi primit telefoane de amenințare din spatele gratiilor. Candidatul USL a stat departe de ochii presei, preferând o campanie din ușă în ușă și fără a face vreun comentariu pe tema acuzelor aduse de membrii democrat-liberali. De asemenea, tot în perioada de campanie electorală, PDL a retras sprijinul politic mai multor consilieri locali, pe motiv că au susținut candidatul USL.

1000x100 (2) STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/