12 femei însărcinate sau proaspete mămici, diagnosticate cu coronavirus! Au fost internate inițial la Maternitatea Odobescu din Timișoara!

explo 1000x200

11 mămici și o femeie însărcinată, care au fost internate la Maternitatea Odobescu a Spitalului Municipal din Timișoara, au coronavirus. Șapte vor fi internate la Bega, iar cinci la Spitalul de Boli Infecțioase.

Situația de la Maternitatea Odobescu încă ocupă primele pagini în ziarele locale. După ce primarul Nicolae Robu a declarat ieri că au fost depistate pozitiv 8 asistente și un medic rezident, astăzi se confirmă încă 12 noi cazuri de coronavirus, dar de această dată vorbim despre paciente.

Este vorba despre cinci persoane care au fost externate de la Odobescu și care vor fi transportate la Spitalul „Victor Babeș” din Timișoara. Alte șase mămici vor fi transferate de la Odobescu la Bega. Inclusiv bebelușii vor fi internați la Secția de Neonatologie a Maternității Bega și evident vor fi testați. De asemenea, o femeie însărcinată, aflată în primul trimestru, a fost transferată în această dimineață la Bega. Pacienta are o patologie obstetricală și e și confirmată pozitiv cu coronavirus. În total, vorbim de 12 paciente și 9 cadre medicale.

Vă reamintim că Direcția de Sănătate Publică a acuzat că Maternitatea Odobescu din Timișoara a intrat ilegal în carantină deoarece nu a existat o hotărâre semnată de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, decizia fiind luată de managerul Spitalului Municipal. De cealaltă parte, Nicolae Robu crede că situația a fost gestionată corect, având în vedere faptul că 8 asistente și un rezident au fost confirmate pozitiv în urma testelor efectuate în orele în care spitalul a fost închis. Tot ieri, Nicolae Robu a declarat că nu susține hotărârea prin care Maternitatea Bega a fost declarată spital COVID-19 pentru că nu sunt foarte multe femei care nasc în această perioadă.