200 de viziere, confecționate în două zile de studenții de la Universitatea de Medicină din Timișoara

Cei care vor fi la rândul lor medici au intrat în războiul COVID-19 și s-au alăturat voluntarilor implicați în proiecte prin care sunt sprijinite spitalele din județul Timiș.

Este vorba despre tinerii care fac parte din Societatea Studențească de Chirurgie Timișoara și EMSA-Timișoara care au pus umărul la treabă și au confecționat 200 de viziere în doar două zile. Totul, pentru personalul medical din județ.

„Vremurile pe care le trăim nu sunt ușoare. Este probabil cea mai grea perioadă în care umanitatea este pusă la încercare. Nu putem face altceva, decât să ajutăm când și cum putem. SSCR Timișoara împreună cu EMSA Timișoara am hotărât să punem umărul la treabă și să ne implicăm în proiectul celor de la viziere.ro. Un mare grup de oameni lucrează la viziere și la diverse materiale, diverse acțiuni de ajutorare pentru a sprijini sistemul medical care se află în acest moment în pericol. Este vorba despre o mare mobilizare de medici, voluntari, antreprenori, studenți, asociații care au făcut echipă în acest frumos proiect în frunte cu Fundația Comunitară Timișoara”, au transmis reprezentanții SSCR.

Cei care doresc să sprijine sistemul sanitar în această perioadă de grea încercare pot dona în continuare. Iată câteva proiecte prin care poate fi ajutate cadrele medicale.

Campania „Ajută-ne să AJUTĂM” – UPU SMURD TIMIȘOARA: mai multe detalii pot fi consultate AICI.

Solidari în fața Covid-19, suținută de Timotion: mai multe detalii pot fi consultate AICI.

Se pot direcționa donații și către Asociația Dr. Victor Babes Timișoara, Str Gh. Adam nr. 13, CUI 18737542, Cont RO84RNCB0255113757760002 BCR, dar și către proiectul România Are Nevoie De Terapie Intensivă” unde se pot dona 2 euro prin sms cu textul ATI la 8839 sau prin transfer bancar în contul Societății Române de Anestezie și Terapie Intensivă: RO05RNCB0071011429390001.

Societatea Studențească de Chirurgie este o echipă dinamică de studenți care-și propune să descopere pas cu pas tainele chirurgiei. EMSA-Timișoara este o organizație non-profit, non-guvernamentală, apolitică și independentă care își orientează toată atenția către programe, proiecte, conferințe și școli de vară îndreptate preponderent către actualul student la medicină și implicit a viitorului medic.