12.000 de lei pentru off-road ilegal în Parcul Național Domogled-Valea Cernei

sanctiuni off road ilegal
timisoara capitala 2023 Alisia Columbonet 1000x100

Mai mulți turiști care se plimbau ilegal cu ATV-urile într-o zonă interzisă din parcul național au fost sancționați contravențional de jandarmii din Băile Herculane.

Unde-i lege, nu-i tocmeală! Asta au simțit pe pielea lor șase turiști care s-au plimbat, la finalul săptămânii, cu ATV-urile într-o zonă interzisă din Parcul Național Domogled – Valea Cernei. Cei șase au părăsit drumul public și s-au aventurat pe traseele montane, deși accesul cu mijloace motorizate în ariile naturale protejate este interzis prin lege.

Distracția turiștilor a fost însă întreruptă de jandarmii montani, care se aflau în acel moment în patrulare pe traseele montane, împreună cu rangerul parcului. Pentru încălcarea legislației, cei șase iubitori de off-road au fost amendați.

promovare banner maxagro

„Șase persoane au fost surprinse cu ATV-urile în afara drumurilor publice, deși acest lucru este interzis de lege. Celor șase iubitori de off-road li s-a prezentat legislația privind folosirea autovehiculelor de teren în arealele naturale, fiindu-le aplicate șase sancțiuni contravenționale în valoare totală de 12.000 de lei. Atragem încă o dată atenția cu privire la faptul că accesul neautorizat cu mijloace motorizate (ex: ATV-uri, motociclete, snowmobile, autoturisme, etc), în afara drumurilor publice de pe suprafața ariilor naturale protejate este interzis prin lege. În acest sens, rugăm turiștii să consulte Harta drumurilor publice din Parcul Național Domogled-Valea Cernei, care conține drumurile publice unde accesul este permis. Abaterea de la aceste drumuri constituie contravenție și se sancționează cu amendă contravențională”, au transmis reprezentanții Parcului Național Domogled -Valea Cernei.

FOTO: Parcul Național Domogled – Valea Cernei

publicitate tmc 640