11 supraviețuitori ai Holocaustului, din Caraș-Severin nu au fost uitați de „Livratorii de lumină”

Un format diferit în aceast an greu încercat de pandemie, pentru sărbătoarea de Hanuka, dar care are același rezultat, să ajungă la sufletele a sute de persoane aflate într-o situație grea din țară.

Potrivit lui Ery Daniel Pervulescu, director de programe naționale JCC – FCER, programul „Livratorii de lumină” a continuat și în acest an, cu ajutorul a sute de voluntari, pachetele fiind destinate supravietuitorilor Holocaustului:

În ultimii 3 ani, un element central al sărbătorii de Hanuka a fost programul național Livratorii de lumină, în cadrul căruia peste 700 de voluntari din întreaga țară vizitau sute de seniori, în aproximativ 40 de orașe. Alături de zâmbete și atmosferă de sărbătoare, ei le livrau și pachete cu daruri de Hanuka, aprinzând împreună Hanukia-ua primită. Anul acesta, deși din cauza pandemiei nu a fost posibil să păstrăm același format, nu ne-am dat bătuți. Am reușit să găsim o alternativă, prin care pachetele de Hanuka, să ajungă la seniorii comunității noastre, în condiții de maximă siguranță. Și în municipiul Caransebeș am acordat un astfel de pachet la câteva persoane mai în vârstă și aflate în nevoie. Mulțumiri echipei de voluntari a DASM care a pregătit în timp record cele peste 500 de pachete. Cu ajutorul lor, pachetele au plecat către 36 de comunități evreiești pentru a ajunge la seniorii comunității noastre”, a menționat Ery Daniel Pervulescu, care a mai mulțumit finanțatorilor acestui program, FCER & JDC, fără al caror sprijin și efort necesar în acest context, programul Livratorii de Lumină nu ar fi fost posibil.

Pe plan local președinții de comunități s-au ocupat de gestionarea acestui program, în Caraș-Severin fiind 11 seniori beneficiari, 10 la Reșița și unul la Caransebeș, în persoana unei octogenare supraviețuitoare a Holocaustului, care nu poate iesi din casă să participe la sărbatoarea de Hanuka. Pachetul conține  un sfesnic de Hanuka, lumânări de Hanuka, cafea, ceai și un borcan de gem.