11 incendii de vegetație într-o singură zi! Pompierii cărășeni acționează la foc continuu!

În ultimele zile, pompierii din tot județul luptă cu incendiile de vegetație. Numai ieri, 11 astfel de incendii au izbucnit în diverse zone din Caraș-Severin.

Angajații Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Semenic” Caraș-Severin acționează continuu în diverse zone din județ pentru stingerea incendiilor de vegetație. Vineri, 11 astfel de incendii au izbucnit în Reșița, Caransebeș, Oravița, Berzasca, Slatina Timiș, Slatina Nera, Padina Matei, dar și pe Drumul Județean 586 Reșița-Dognecea. În unele zone, cum ar fi cartierul Doman din Reșița, pompierii au intervenit cu lopeți și pliciuri, având în vedere că accesul autospecialelor era imposibil.

„Facem apel pentru acordarea unei atenţii sporite folosirii focului deschis în spaţii deschise şi fumatului!” este apelul lansat de pompieri.

Nu doar cu incendiile de vegetație s-au luptat angajații ISU „Semenic”. Noaptea trecută, în jurul orei 2.00, 10 pompieri militari din Oravița au intervenit la un incendiu care a cuprins două case în Berliște. Aceștia au acționat cu trei autospeciale cu apă și spumă și o autospecială operativă. S-au luptat cu flăcările mai bine de 6 ore și au reușit să împiedice extinderea incendiului la celelalte case din preajmă.

„Casa de la care a pornit incendiul a ars în proporţie de 90%, iar în cazul celei de-a doua locuinţe, a fost afectat acoperişul pe o suprafaţă de aproximativ 70% şi mobilierul din 4 încăperi. Nu au fost persoane rănite”, transmite purtătorul de cuvânt al ISU „Semenic”, Elena Tarla.

1000x100 casa brutarului
banner maxagro

Cauza probabilă a incendiului de proporții este un scurtcircuit.

 

tmc 640