11 ani de când Lucian Mic păstorește sufletele din Episcopia Caransebeșului

În aceste zile se împlinesc 11 ani de la instalarea în scaunul arhieresc al Episcopiei Caransebeșului a Preasfințitului Părinte Episcop Lucian. 

Preasfințitul Părinte Episcop Lucian păstorește Episcopia Caransebeșului din 26 februarie 2006, fiind cel mai tânăr episcop din țară la acea vreme. Preasfințitul Părinte Lucian s-a născut la 9 septembrie 1970 în municipiul Arad, a urmat cursurile Seminarului Teologic Liceal „Episcop Ioan Popasu” din Caransebeș, apoi Facultatea de Teologie, secția Pastorală, din cadrul Universității „Aurel Vlaicu” din Arad, pe care a absolvit-o în anul 1996. Din anul 2001 s-a înscris la cursurile postuniversitare la Facultatea de Teologie din Oradea. Din anul 2009 până în 2012 a urmat cursuri de doctorat la Facultatea de Teologie a Universităţii din Craiova. Din anul 2013 este numit doctor în teologie după ce susține tema de cercetare „Relaţiile Bisericii Ortodoxe Române din Banat cu Biserica Ortodoxă Sârbă în a doua jumătate a secolului al XIX-lea”. În timpul anilor de studii, Preasfințitul Lucian a ales viața monahală, intrând ca viețuitor, în anul 1990, la Mănăstirea Hodoș-Bodrog din județul Arad. Acesta a fost primul pas spre o viață dedicată lui Hristos.

Anul 2006 avea să fie anul în care Dumnezeu l-a adus pe Preasfințitul Lucian în orașul în care și-a început studiile teologice, în Caransebeș, ca episcop. De atunci, a început o frumoasă lucrare de păstorire a sufletelor din Episcopia Caransebeșului, știind să se apropie ca părinte și ca prieten de credincioși, dar și să îi apropie pe aceștia de cer. Este tânăr pentru tineri, fiind în mijlocul lor, încercând să aducă răspunsuri întrebărilor tinereții și să arate calea spre tinerețea trăită minunat, energic, în lumina credinței. Preasfințitul Părinte Lucian este și păstorul celor bătrâni, al celor aflați în suferință. Neobosit, „cu timp și fără de timp”, ca o lumină vie în Biserica lui Hristos, Preasfințitul Părinte Lucian își săvârșește lucrarea după cum spune Apostolul Pavel „slujba ta fă-o deplin”, dăruind lumii și lui Dumnezeu pe sine, fiind aproape de oameni, atât prin prezență, cât și prin rugăciune, arzând în dragoste și în dorința de a aduce Creatorul în creație, clădind astfel nu o biserică a zidurilor, ci o biserică a sufletelor, îmbogățind tot mai mult lucrarea dumnezeiască, se arată într-un comunicat semnat de secretarul eparhial, Casian Rușeț.


/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/