„103 pentru Poli”, aniversarea Universității Politehnica Timișoara

alergare aniversare politehnica timisoara
timisoara capitala 2023

Universitatea Politehnica Timișoara împlinește 103 ani de existență. Pentru a marca momentul, pe stadionul „Știința” se vor alerga 103 ture pentru Poli.

Evenimentul, organizat în parteneriat cu Clubul Sportiv Asociaţia Alergotura, s-a bucurat de un real succes, a devenit o tradiție, iar anul acesta, în 8 noiembrie, sub titlul „103 pentru Poli”, se vor parcurge 103 tururi de pistă, câte unul pentru fiecare an de existență al Politehnicii.

Tradiţionala cursă de alergare în cadrul Zilelor Politehnicii a mobilizat an de an tot mai mulţi studenţi şi cadre didactice. Fiecare tură are câte un lider, care aleargă cu steagul instituţiei, primul fiind chiar rectorul UPT.

Cuib de vise 1000x100

Miercuri, între orele 14:30 – 19:00, pe Stadionul Știința, studenții, absolvenții, angajații, cadrele didactice ale universității și parteneri din mediul economic, vor parcurge 103 tururi de stadion, la eveniment fiind așteptați toți timișorenii, dar nu numai ei, care sunt alături de Universitatea Politehnica Timișoara și care doresc să promoveze un stil de viață sănătos, în spiritul Politehnicii, evocat de Regele Ferdinand cu exact 100 de ani în urmă când, la inaugurarea primei clădiri din ceea ce avea să devină ulterior Campusul Universitar Timișoara, a rostit celebrele cuvinte care au devenit motto-ul Politehnicii timișorene: „Nu zidurile au creat o școală, ci spiritul care domnește într-însa”.