100 de milioane de euro pentru modernizarea școlilor din România. Dumitru Rujan i-a cerut explicații ministrului Educației

Peste 50 de școli din România vor fi reabilitate, consolidate sau chiar construite de la zero printr-un proiect al Ministerului Educației, finanțat printr-un împrumut de la Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare. Deputatul Dumitru Rujan i-a cerut ministrului Educației detalii cu privire la infrastructura școlară din Caraș-Severin raportat la acest proiect.

„Școli mai sigure, incluzive și sustenabile” este un proiect finanțat din împrumutul acordat de Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare, prin care va fi modernizată infrastructura școlară, prin reabilitatea, consolidarea și construirea a circa 55 de școli cu clasele I – VIII, se arată în răspunsul care i-a fost transmis deputatului PNL Dumitru Rujan în urma unei întrebări adresate ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu.

Mai exact, parlamentarul de Caraș-Severin voia să știe dacă, din cele 100 de milioane de euro anunțate ca fiind destinate României, există școli din județ incluse în finanțare. Din păcate, răspunsul a fost negativ. Asta pentru că proiectul se adresează zonelor cu risc seismic ridicat, acolo unde, la final, vor exista școli mult mai sigure pentru elevi. Pe lângă asta, și sălile de clasă vor fi unele inteligente, în concordanță cu cerințele vremurilor noastre.

Răspunsul ministrului Sorin Cîmpeanu pentru deputatul Dumitru Rujan poate fi consultat AICI.