Sute de dascăli din Timiș, în examen. Profesorii au susținut proba scrisă de la Definitivat

După absolvenții clasei a VIII-a și a XII-a, a venit și rândul profesorilor să intre în focul examenelor. Astăzi a avut loc proba scrisă de la Definitivat, din județul Timiș fiind înscriși aproape 350 de dascăli începători. Profesorii au nevoie de minim nota 8 pentru a promova acest examen fără de care nu pot fi titulari.
Inspectoratul Școlar Timiș informează că la proba scrisă a examenului de Definitivat, care a avut loc astăzi, s-au înscris 342 de dascăli începători, dintre care 273 sunt femei, iar restul bărbați. În total, proba s-a desfășurat la 43 de discipline, iar cei mai mulți candidați s-au înscris la Limba română și literatura pentru copii (învățământ preșcolar în limba română) – 90 candidați, Educație fizică și sport – 46 candidați și Limba și literatura română și Matematică (învățământ primar în limba română) – 43 de candidați.
Centrul de examen a fost organizat la Colegiul Național C. D. Loga din Timișoara. Afișarea rezultatelor se va realiza în 21 iulie, iar eventualele contestații se depun în 21 și 22 iulie, urmând ca rezultatele finale să fie afișate în data de 28 iulie.
Profesorii trebuie să obțină minim nota opt pentru a promova examenul de Definitivat, fără de care nu pot deveni titulari pe post.