100 de calculatoare și alte aparaturi pentru poliția rurală din Caraș-Severin

Autoritatea Teritorială de Ordine Publică, cu sprijinul financiar al Consiliului Județean Caraș-Severin, aduce civilizația și la posturile de poliție rurală din județ, a anunțat astăzi comisarul șef Viorel Avram, inspectorul șef al IPJ Caraș-Severin.

100 de calculatoare cu sistem de operare Windows 10+, imprimante laser, multifuncționale sau copiatoare de mare performanță au ajuns astăzi la Inspectoratul de Poliție al Județului Caraș-Severin, o parte dintre ele urmând să fie date în funcțiune Serviciului Criminalistic, pentru a-și putea desfășura activitatea în bune condiții și cu un grad ridicat de profesionalism, iar mare parte dintre calculatoare vor ajunge, mai spune comisarul șef Avram, la posturile de poliție rurală. Tocmai de aceea, acestea sunt calculatoare performante, cu sisteme de operare de ultimă generație, tocmai pentru ca și polițiștii de pe sate să se poată conecta și să poată accesa programele interne ale Poliție Române și bazele de date.

Avram a mai dat asigurări că, pe lângă tehnologie performantă, polițiștii vor avea și hârtie suficientă și toner, ca să nu se mai poată plânge ca până acum că trebuie să le aducă de acasă.

celtic transilvania 1000x100px

Cât privește calculatoarele pe care le folosesc aceștia acum, majoritate depășite ca generație, Avram spune că fie vor fi folosite ca simple mașini de scris, pentru actele procedurale ce trebuie întocmite de către polițiști, fie vor fi casate.

Valoarea totală a achiziției depășește 300.000 de lei fără TVA și ea s-a făcut prin licitație, câștigătorul fiind, potrivit președintelui Silviu Hurduzeu, chiar o societate comercială din Caraș Severin.